Mit lehetne tenni, hogy sosem jöjjek vissza?
Hiszek a reinkarnációban,de szeretném,ha nem születnék soha többé ide.És máshova sem.
Mi lenne a teendő a karma csökkentésén kívül?
"Ha ennyire ki akarsz kerülni a körforgásból, attól tartok, még messze vagy tőle."
Ez lehetséges,de van olyan dolog,amit úgy hívnak:szabad akarat!
Nem kötelező az inkarnáció. Csakhogy odaát teljesen más szemmel nézel majd erre a világra, mert tudod, hogy nem a valóság, csak annak egy szelete. Innen viszont egész más a nézőpont.
Gondolj bele: ha biztosítaná valaki, hogy egy nagyon kellemetlen, szörnyű rémálmod után másnaptól soha többé nem kell szembesülnöd egy negatív tulajdonságoddal, ami nagyon zavar, vagy más képességek birtokába jutnál, vállalnád-e?
Olyan is lehet, hogy egyes rossz tetteket kell jóvátenned "álmodban", de az álom annyira valósághű lenne, hogy akkor ezt nem tudnád.
Én kb. így képzelem el a reinkarnáció kérdését. Nem kötelező visszatérni, úgy tudom - de minden lélek fejlődni szeretne, és ennél jobb lehetőség nincsen rá.
"Én kb. így képzelem el a reinkarnáció kérdését. Nem kötelező visszatérni, úgy tudom - de minden lélek fejlődni szeretne, és ennél jobb lehetőség nincsen rá."
Egyetértek veled,de akkor is szerintem nincs egyforma súlya a két dolognak.
Odaátról könnyen dönthetek én azzal a tudattal,hogy ez egy kis "szeletke",de ideát a tapasztalat az nem csak olyan elméleti,mint odaátról.
ha őszintén hiszed hogy elég, akkor kívül kerülsz
egyet tehetsz: a tudatot különítsd el az elmétől (=az intellektustól)
egy példa: tudat: az, ami van
intellektus: az, ami folyton magyaráz (=elme) és egyre újabb és újabb (ál)vallásokat talál ki
vagy pl. amikor olyan istent kapsz, amivel mások le tudnak húzni (az is intellektus)
"ha őszintén hiszed hogy elég, akkor kívül kerülsz"
Mindenképpen arra vágyom,hogy elég legyen,de hogyan is tudhatnám....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!