Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A halál után a lelkünk megszűn...

A halál után a lelkünk megszűnik? Vagy egy másik életem lesz?

Figyelt kérdés
Mi történik szerintetek?

2012. jún. 24. 22:45
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
25%

Nincs lelked.

Agyad van (ha van) és idegrendszered ami rettentő bonyolult és sérülékeny, és szinte mindenre regál valahogy!

Kémiai anyagok, hőmérséklet hangok, fények, belső kémai egyensúlyra is, és reggelig sorolhatnám!

Ez van, nem a lélek!

Csúnya dolog, de akik a lélek elméletekben hisznek, rondán átverik magukat!

Az emberi életek, életfolyamatok meg közel azonosak, vagy legalábbis nagyon hasonlóak hiszen egy behatárolt zárt rendszerben léteznek, elvileg ezt nevezik civilizált társadalomnak. ezen felül pedig már csaka biológiai lehetőségek álítanak korlátokat.

Létezik viszont olyan, hogy sejt vagy génmemória, de ennek köze sincs a lélek elmélethez, ez csupán evolúció.

2012. jún. 24. 23:30
 2/36 anonim ***** válasza:
33%

Nem létezik se lélek, se szellem, se semmiféle "titkos összetevő".

A tudatod az idegrendszered működésének eredménye.

Ha az idegrendszered leáll, megszűnsz létezni.

2012. jún. 24. 23:35
 3/36 anonim ***** válasza:
42%
 4/36 anonim ***** válasza:
70%

Igen, ez volt a tudományos szemlélet. Olvass utána a buddhizmusnak, ők a reinkarnációban hisznek, szóval mindig újjászületünk, csak más testben.

A keresztény hitvallás szerint mennyország vagy purgatórium vár ránk, a vikingek lelke a Valhallába került, ha csatában estek el.

Hogy ki mit mond erről, semmi jelentősége, majd ha jártam valamelyikben, és vissza tudok jönni, akkor elmondom, mi volt.

5/36 anonim ***** válasza:
42%

A "vallásokat" a gazdagok (uralkodók) alkották (nekik volt rá idejük) a tömegek manipulálására.

A politika őse a vallás!

Nézz meg egy indiántörzset például!

A sámánnak van a legnagyobb hatalma!

2012. jún. 24. 23:38
 6/36 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen mind1, ki alkotta és mire, az is mind1, én mit hiszek, az is, hogy más mit hisz. Onnan még senki nem jött vissza, ezért erről kár is vitatkozni, egyik mellett sincsenek megdönthetetlen érvek.
2012. jún. 24. 23:41
 7/36 anonim válasza:
55%

"Ne félj az elalvástól, mert amire sokszor oly elborzadva gondolsz, nem más, mint álmaid elcsöndesült örökkévalósága és új sejtszövetbe épülése tested egykor volt molekuláinak."

Örkény István

2012. jún. 25. 01:02
 8/36 anonim válasza:
24%
A sok halálközeli élményről még nem hallottatok? Azt mégis mivel magyarázzátok, ha szerintetek a lélek nem létezik?
2012. jún. 25. 02:32
 9/36 Antimod ***** válasza:
26%

"Azt mégis mivel magyarázzátok, ha szerintetek a lélek nem létezik?"

Nem tudják magyarázni, én már olyat is hallottam, hogy mindegyik hazudik, aki azt állítja, hogy volt ilyen élménye. :D

Egyébként hallucinációval szokták (nulla agytevékenység mellett, ráadásul a páciensek fokozott érzékelésről, kiszélesedett gondolkodásról, stb. számolnak be).

Számomra a HKÉ-k tanulmányozása nyitotta meg az utat afelé, hogy rájöttem: van lélek, és az nem szűnik meg létezni a halál után. Nem szűnik meg létezni soha. Egy másik dimenzióban folytatja a létezést, aztán adott esetben visszatér a Földre egy másik testben (reinkarnáció). Az egyéb dimenziók sokfélék, általában jobb "helyek", mint a Föld: a közelebbiek igen hasonlóak, a magasabb szintűek egész mások már.

Aki szeretné, hogy egy új világ nyíljon meg előtte, az szerintem kezdje a halálközeli élmények tanulmányozásával. Lenyűgöző dolgokat lehet olvasni/hallani.

2012. jún. 25. 08:26
 10/36 Antimod ***** válasza:
55%

"Onnan még senki nem jött vissza, ezért erről kár is vitatkozni"

Dehogynem! A halálközeli élmények többségében bepillantást nyertek már a másik dimenziókba, még ha mégoly keveset is. A (jó képességű) médiumokon keresztül pedig számtalan esetben elmesélték saját halálukat(!) a most másik létben létező 'emberek'. És ezek döbbenetesen összecsengenek a halálközeli élményekkel. Rengeteg ilyen 'szeánszot' rögzítettek magnószalagra már az 50-es 60-as években, ráadásul akkor még a halálközeli élmény mint jelenség szinte ismeretlen volt a nagyközönség számára.

2012. jún. 25. 08:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!