Lehet, hogy Isten és a Sátán az ugyanaz?
Előrebocsájtom, hogy nem akarok senkit sem megbántani a hitében, ez pusztán egy felvetés tőlem. Nem is biztos hogy igaz.
Ugye tudjuk, hogy Isten a jókat megjutalmazza a rosszakat pedig megbünteti. Lehetséges, hogy amikor büntet, azt a Sátánnak tulajdonítjuk, pedig az is Isten büntetése. Lehetséges hogy a Sátán és Isten azok ugyanannak a természetfeletti lénynek vagy civilizációnak a megnyílvánulása, csak hol jó hol pedig rossz. Hol így látjuk, hol pedig úgy látjuk.
Elvégre ugyanazon kérdésekre ellentétes válaszokat ad mindkét lény, tehát egymás antipárja mint a neutrínónál és arrl is kiderült, hogy egy részecske különböző megnyílvánulása. Nagy gondolatok ezek ! Most ráéreztem valamire. Azt hiszem rájöttem.
nem, mert a sátán gonosz és teremtésellenes illetve teremtésromboló, míg isten a teremtő
isten egy másik dimenzióban él, és sátán is egy másikban, mi meg a harmadikban!
A feltevésed ott hibás, hogy a bibliából indulsz ki. Van egy cikk, amit ha elolvasol átgondolod ezt az Isten vs Sátán, témát. [link] csak olvasd el.
Többi hozzászólóhoz szólnék, ne bíráljatok a link miatt, köszönöm.:)
Ha nem lenne Biblia nem lenne se Isten és Sátán képünk. Csak egy űr lenne bennünk, mint annyi emberben a világban. Próbálnánk kitölteni, de nem menne...
A kérdésre válaszolva:
Baromság maga a kérdés. Hivatkozol a Bibliára aztán pedig egy olyan dolgot akarsz megcáfolni, amit a Bibliában megtalálsz. Isten és a Sátán nem ugyanaz, a létező két legdurvább ellentét!
Egy szinten ugyan az de itt nem.
ehhez talán ez illik. WS.
Van Isten? Nincs Isten? – Abban, ami független a tértől, időtől és minden káprázattól: a Van és Nincs ugyanaz.
Van öröklétem? Nincs öröklétem? – Túl a téren, időn és minden káprázaton: a lét és nem-lét ugyanaz.
Minden ismereted csupán arra jó, hogy a változók közt eligazítson, de a változatlanról nem nyújt semmi bizonyosságot. Ismeret csak a változóban van és csak a változóról, mert benne külön-külön vizsgálható a Van és Nincs, helyes és helytelen, domború és homorú; de a teljességben mindez bontatlanul azonos, ezért nincs benne semmi megnevezhető. A teljesség nem egy és nem több, nem én és nem más, nem valami és nem semmi.
Ha a teljességet ismerni akarod, ne kérdezz semmit, mert rávonatkozólag minden "igen" és "nem" ugyanazt jelenti; hanem merülj önmagadba, személyed alá, s ahol nincs tovább, ahol minden mindennel azonos: ez a teljesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!