Az miért van, hogy néha mielőtt elaludnánk rúgunk egyet?
Alvás előtt a szervezet felkészül az alvó állapotra, tehát elkezdi lassítani a különböző működéseket (pl.: légzés). De van egy olyan reflex az emberben, hogy ha túlságosan lelassul a légzés, akkor hirtelen megrándul egy izom, majd még egy és még egy és ez addig ismétlődik, amíg a légzésszám ismét normálissá válik, illetve megemelkedik annyira, hogy az már ne legyen veszélyes. A fentebb említett két folyamat (alvási hibernáció, és a légzésfenntartó reflex) néha összeütközik. Tehát a tested annyira lelassítja a légzésedet, hogy működésbe lép a védekező mechanizmus és ettől tűnik úgy, hogy rúgsz egyet.
VAGY:
Van, hogy az agyad hamarabb kezd álmodni, mint ahogy a tested elaludt. Ilyenkor ha az álmodban megmozdulsz (az agyad elküldi a mozdulatot a testednek), előfordulhat, hogy a tested lereagálja az utasítást és megmozdul, ahelyett hogy az alvó agyból jövő utasításokat figyelmen kívül hagyná. Ez akkor fordulhat elő ha a tested még nem fáradt, de az agyad igen (pl.: egész napos tanulás).
Ilyen velem is fordult már elő velem, mostanság figyeltem meg!
Éjszakás után hazajövök, és behunyom a szemem. A fejem enyhén zsibog és mintha zuhannék lefele. Van mikor úgy érzem rúgok egyet.
én is szoktam ilyet :D nekem szerintem az a variáció van, hogy álmomban ugye rúgok vagy futok, de még nem alszok teljesen és ezért csinálom rendesen is..
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!