Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerinted mi vehet rá egy...

Szerinted mi vehet rá egy szkeptikust, hogy nyitott legyen az új dolgok felé? Vagy tényleg menthetetlenek?

Figyelt kérdés
2013. nov. 3. 15:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
96%

Miért vagyunk menthetetlenek?

Szerinted mindenki úgy születik, hogy azonnal tagad?

Én UFOhívő voltam. Be is akartam bizonyítani, de sosem sikerült. Az esetek után akartam volna nézni és ... SEMMI! Nagyot csalódtam. Hiába a videók, fényképek, de azok sem voltak igaziak.

Késöbb meg, a szkeptikusokat kérdeztem egy pár dologgal kapcsán és meglepően, de kellöen informativ választ kaptam. Teljesen normálisan válaszoltak (a Szkeptikus Társaságról van szó).

Ma már, én is szkeptikus vagyok, de tudom, milyen hívőnek is lenni. Más ember is volt hívő.

Kérdező: jobb lenne, ha a tényekre alapoznál. Jó dolog a hit, de mögötte nincs semmi. Hinni, a nem valós, illetve a nem bizonyított dolgokban kell.

A tudomànnyal kapcsán: itt is vannak kérdések, sőt! Meg is kell kérdőjelezni - azt is, hogyan repülhetünk, hogy hogy geoid és nem lapos a Föld, mi a helyzet az idegen civilizációkkal kapcsán és így tovább.

2013. nov. 3. 16:41
 12/28 A kérdező kommentje:
11# Érdekes, mert én kezdetben a tudománnyal indítottam szkeptikusként, aztán jöttem rá milyen sok mindent nem értünk, és milyen sok mindent félre magyaráznak . Talán mégis meg kéne fontolni, hogy ne vessetek el csípőből mindent :-)
2013. nov. 3. 16:56
 13/28 anonim ***** válasza:
Akkor legalább EGYETLEN EGY bizonyított dolgot linkelj be (de ne olyat, hogy valaki látott valamit, de semmi bizonyítéka sincs). Vagy legalább azt írd le, hogy MI AZ, amit a tudományos kiindulásból nem lehet megmagyarázni, másként meg igen. (De tudományosan, bizonyítva!!!)
2013. nov. 3. 17:04
 14/28 Grielean ***** válasza:

"A menthetetlent arra értettem, aki nem tudja azt sem elfogadni, hogy létezhetnek olyan dolgok amit még nem ismerünk (szellemek, telekinézis stb .), de attól mert nem ismerjük még létezhetnek . Például sok olyan is van, aki a legegyszerűbb létformákat is tagadja, és azt gondolja a Földön kívül még bakteriális élet sem létezhet . Az ilyenek szerintem tényleg menthetetlenek ..."

Na, akkor tisztázzuk, egész más az, aki csípőből tagad mindent, és az, aki kétkedve fogadja a bizonyítatlan állításokat, vagyis szkeptikus!

Egy szkeptikus teljesen nyitott minden új dologra, de amikor sokadszorra is tényként állítanak be bizonyítatlan dolgokat, sőt, kéretlenül is győzködnék az embert, anélkül, hogy bármi alapot adnának az állításaikhoz, nem hiszem, hogy bárkit is hibáztatni lehet, ha erre már eldurran az agya.

2013. nov. 3. 17:13
 15/28 A kérdező kommentje:
13# Nézz utána a "los angeles-i csatának" és azt magyarázd meg :-)
2013. nov. 3. 17:17
 16/28 anonim ***** válasza:
#15 a filmre gondolsz?
2013. nov. 3. 17:20
 17/28 A kérdező kommentje:

Nem . 1942-ben a háború közepén Los Angeles városának légkörét több különös fénylő gömb lepte el, amire a hadsereg tüzet nyitott . Több millió szemtanú látta az UFO-kat . Felvétel is készült róla :

http://www.youtube.com/watch?v=5m7736RMBEg

Máig nem tudják megmagyarázni, de talán a 13# válaszoló jóvoltából történelmi pillanatnak lehetünk tanúi :-)

2013. nov. 3. 17:33
 18/28 Grielean ***** válasza:

Látod Annácska, ezekért nem vesz téged, és a hozzád hasonló embereket senki komolyan.

Lássunk, mit tudunk:

- 1942-ben, Los Angelesben, a 2. világháború közepén az USA katonasága rálőtt valamire az égen, amit nem sikerült egyértelműen beazonosítani

Ennyi!

1. Semmi sem bizonyítja, hogy az a valami UFO volt!

2. Semmi sem zárja ki, hogy ne lehetett volna sok más dolog!

De ti már egyből úgy beszéltek róla, mint Los Angelesi csata (!). Csak találgattok, alapok nélkül, és elvárjátok, hogy erre a semmire bárki is komolyan vegyen titeket?

2013. nov. 3. 17:50
 19/28 A kérdező kommentje:

"Semmi sem bizonyítja, hogy az a valami UFO volt! "

De, mert nem tudták azonosítani mi volt az, tehát UFO-volt, tudod Azonosítatlan Repülő Tárgy . Azért nem gondoltam volna, hogy pont neked kell magyarázni ennek a szónak a jelentését :-D

"De ti már egyből úgy beszéltek róla, mint Los Angelesi csata"

Ezt nem én találtam ki hanem az akkori emberek, mert először azt hitték a Japánok támadnak . Ugye hogy nem is olyan egyszerű a dolog :-)

2013. nov. 3. 18:02
 20/28 anonim ***** válasza:

11-es vagyok: nem erről van szó - m.index.hu/tudomany/tortenelem/2013/02/25/japanok_vagy_ufok_tamadtak_meg_amerikat/?rnd=561

Igen UFO-k voltak. Az, hogy idegenek, azt nem lehet tudni.

2013. nov. 3. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!