Visszatérő álmom, hogy liftezek. Mit jelent?
Fölfelé vagy lefelé, de szinte minden esetben túlmegy a pályán (10 emeletes háznál felmegy a 14re stb.) Néha megtudom állítani, néha nem. Volt, hogy kizuhantam belőle, volt, hogy mások zuhantak ki, de legtöbbször a lift zuhan le.
Mostanában ha előjön, akkor az álmomban már tudom mi fog történni, és már mondom magamban, na akkor mehetünk ismét fel a francba.)
„Liftben vagyok, amely letér a pályájáról…”
A lift a zárt belső énünk, amelyből így vagy úgy minduntalan kilépünk a „nyilvánosság” elé. A lift és az emelet közti elcsúszás gyerekálomban még természetes: az értelmi fejlődés, az ösztönélet és a felnőttek elvárásai közti ingadozást jelenti. A ház tetején túlhaladó lift a valóságtól való elrugaszkodásra, irreális „felülemelkedésre”, hárításra utal. Oldalirányú eltérés egysíkúságot vagy a megszokotthoz való ragaszkodást jelenthet.
"Zuhanok."
Gyerekálmokban a biztonság elvesztésétől való félelmet, szorongást jelenti.Kamasz- és fiatal felnőtt korban nemcsak lét-szorongásra utalhat, hanem attól való félelemre, hogy a kitűzött célt nem tudjuk elérni, mert túl magasan van a mérce.Felnőttkori visszatérő álomként a felépített létformánk összeomlásától való félelemre utal, mintha nem hinnénk el igazán, hogy jogosan és megérdemelten jutottunk olyan magasra, ahol vagyunk. Jelezheti azt a bűntudatot, amit szüleink lenézése miatt érzünk. (Pl. első generációs "értelmiségieknél".)
Forrás: Zágon Judit álomfejtő
Jajj kedves kérdező ezen jót nevettem : "már mondom magamban na akkor mehetünk ismét fel a francba"
Hát ez nagy volt:D
Akkorát szakadtam rajta.xD
Bocsi, tudom, régi a kérdés, de vannak még ezek az álmaid?
Mert nekem is évek óta rendszeresen visszatér, és ugyanígy történnek a dolgok, ahogy leírtad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!