Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ezt hogy hívják?

Ezt hogy hívják?

Figyelt kérdés

Egyre gyakrabban fordul elő olyan, hogy álmodok egy hellyel, az álmot nem felejtem el, majd évek, hónapok, hetek múltán találkozok az álmomban szereplő hellyel.

A legelső ilyen álmomban egy forgalmas út közepén ébredtem. Egy járdaszigeten voltam, autók nem voltak, csak a utat és a környező házakat láttam. Pár év múlva mentünk vidékre, évente 2-szer szoktunk lemenni. Abban az évben átépítések voltak arra, így a városon keresztül kerültünk. Egy piros lámpa megállított minket, és ott volt mellettünk az a járdasziget, az táj, az a környezet, ami az álmomban szerepelt, pedig még nem is jártam arra.

Egy másik álmomban egy gyárépületben volt, ahol fehérek voltak a falak, volt egy fehér lépcső, de nem volt hozzá korlát. Ugyanebben az álomban szerepelt a volt óvodám is, de piros lépcső volt benne, ami eredetileg nincs a valóságban. Most este találtam egy oldalt, ahol elhagyott magyar épületeket mutatnak. A kerület, ahol lakom van egy ilyen gyárépület, mellette van egy Lidl, mindig is érdekelt, hogyan nézhet ki belülről, így elkezdtem kutakodni a neten, és akkor találtam rá az előbb említett honlapra. Meg is találtam rajta a gyárat, nézegettem a róla készült képeket, amikor megláttam egy fehér lépcsőről készült képet, és ez az a lépcső, ami az álmomban szerepelt. Tovább böngésztem az oldalt, mikor találtam egy elhagyatott óvodáról készült képsorozatot is, ahol pedig ott volt a piros lépcső.

Mikor az álmaimmal szembesülök a való életben is, mindig rossz érzés fog el, és legszívesebben sírnék. Már többször volt de javu jellegű álmom, de azokra az álmokra nem emlékszem úgy, mint ezekre.

Ezt a kérdést már régóta ki akartam írni, de ez a mai két kép betette nálam a biztosítékot.

2013. nov. 15. 23:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
előre látsz dolgokat. sok ilyen van, én is így vagyok vele, főleg a lovakkal. általában megérzem, ha lesz valami szokatlan
2013. nov. 16. 00:12
 2/9 A kérdező kommentje:
tudsz mesélni?
2013. nov. 16. 10:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, lehet hogy előre megérzed a dolgokat.De lehet az is a magyarázat, hogy alvás során könnyebben elkalandozik a lelked, tudatod,ki tudja milyen tájakra, mikor nem zavarnak a logikus, nappali gondolatok..
2013. nov. 16. 12:29
 4/9 A kérdező kommentje:

Akkor is, mi magyarázza azt, hogy olyan helyekkel, dolgokkal álmodok, ahol azelőtt sose jártam, amiket azelőtt sose láttam, majd egy idő után a valóságban is találkozok velük? Vagy egyáltalán ennek mi értelme van? Van valami célja? Ez valami képesség, vagy mindenkinek vannak ilyen álmai?

Jó lenne végre találkozni valakivel, aki tudja ezekre a választ.

2013. nov. 16. 13:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy célt és értelmet kell mögötte keresni.Ezt a dolgot esetleg lehet ahhoz is hasonlítani, mint amikor lemész egyet sétálni "csak úgy" és mész az orrod után.Néha a lélek(vagy tudat) is kilép és tesz egy kis kiruccanást, csak úgy valamerre...Persze ha ez az alvás során történik, akkor simán csak álomnak reagálod le.

Ha racionálisabb választ szeretnél, hát lehet az okok között olyasmi is, hogy valamikor mégis csak láttál valahol képet azokról a helyekről, amik később álmodban megjelentek, csak akkor nem figyeltél fel rájuk tudatosan, de a tudatalattidban elraktározódtak, mikor ezeket láttad, társulhatott a képekhez valamilyen negatív érzés, körülmény és ezért lehet sírhatnékod, mikor meglátod ezeket a helyeket.

A lehetséges okokat felsoroltam, hogy ezek közül melyik az igazság, azt nem könnyű eldönteni,de szerintem nem is annyira lényeges.Mert úgy gondolom, nem a jövővel kapcsolatosak.

2013. nov. 16. 15:06
 6/9 anonim ***** válasza:
És hogy hogy hívják?Lehet megérzés(tisztán érzés, tisztán látás),esetleg jósló álom vagy testen kívüli élmény.
2013. nov. 16. 15:08
 7/9 anonim válasza:
Ez dezsávű érzés. Én is álmodtam már dolgokat, aztán később mintha már jártam volna ott, ahol az álmomban. Érdekes, az biztos
2013. nov. 16. 17:16
 8/9 A kérdező kommentje:
Ez nem az. Nem olyan érzés, mintha jártam már volna arra. Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy álom volt, emlékszem is rá, különböző kis sztorik is kapcsolódtak hozzájuk. Ezekkel a helyekkel pedig x idő múlva ténylegesen találkozom a valóságban. Ez nem déja vu, ilyen is gyakran előfordul, de a kettő teljesen más érzés. Amiről a kérdésem szól, olyan, mint amikor valaki pofán csap az igazsággal, másképp nem tudom megfogalmazni, egyszerűen rossz érzés.
2013. nov. 16. 18:02
 9/9 anonim ***** válasza:

kívül vagy a testeden és kóricálsz.

így megy ez, te emlékszel is rá hova, mások semmire.

2013. nov. 17. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!