Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Épp hogy elaludnék, majd...

Sowilo kérdése:

Épp hogy elaludnék, majd ugrok egy baromi nagyot, és felriadok. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Ált. minden este 3-4 alkalommal van ilyen, mielőtt normálisan elaludnék.

Éppen sikerül elaludnom 1-2 percre, majd álmodok gyorsan valami olyasmit hogy elesek, vagy hasonló, és felriadok. De akkorát ugrok, mint az állat, van, hogy leesek az ágyról. Percekig ver a szivem ilyenkor elég keményen.

Ha veszek be nyugtatót nincs ilyen gondom, de leszokóban vagyok.

Ez miért lehet? Jöhet tudományos, ezoterikus, vallásos magyarázat is, minden érdekel.

2013. okt. 16. 22:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
60%
elalvaskor az asztralis test tavozik a fizikaibol (egy ezustszal tartja az osszekottetetest a ket test kozott). elofordulhat hogy az asztraltest hirtelen visszater, ezert van egy randulas erzes. siman kellene vegbe mennie ennek, nalad szokatlanul heves.
2013. okt. 16. 22:35
 2/19 anonim ***** válasza:
Elalvás előtt próbálj meg pár percig nyugodtan feküdni, ereszt el magad teljesen, figyelj a légzésedre. Próbáld lenyugtatni az elméd. Akár alfába is lemehetsz (csukott szemmel belégzéskor elképzeled magad előtt 3x a 3-as számot, majd szintén 3x a 2-es számot, végül 3x az 1-es számot), de ezzel vigyázni kell, mert reggel lehet, hogy sokkal fáradtabb leszel tőle.
2013. okt. 16. 22:40
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Hirtelen rándulás

Általában lefekvés után tizenöt percen belül történik, amikor a szürkületi zónán keresztül épp a mélyalvás fázisa felé zuhanunk, illetve csak zuhannánk, mert egy erőteljes rándulás az izmokban hirtelen a teljes éberségi állapotba hoz vissza minket. Összerándulunk, mintha áramütés ért volna bennünket. Orvosi szempontból nincs túl nagy jelentősége, mindössze annyi, hogy kezdhetjük újra az elalvást, egy kisebb „időhátránnyal”.

Okok: erős fizikai megterhelés, nagyobb érzelmi feszültség, szellemi kimerültség vagy túlhajszoltság, de nagyobb mennyiségű koffein vagy hosszabb alvásmegvonás is provokálhatja az efféle reakciót.

Tipp: mérsékeld a tempót, és szánj időt a feltöltődésre. Próbálj rendszeresebb életmódot folytatni, és a koffeinadagodat is csökkentsd.

Ezt mind könnyű mondani, nehéz kivitelezni, de legalább itt a magyarázat.

2013. okt. 17. 06:16
 4/19 Evele123 ***** válasza:

Nekem is voltak ugyanolyan felriadásaim, mint a kérdezőnek. Kivizsgáltattam magamat (szívultrahangtól kezdve mindent, mert először szervi okokra gyanakodtam), szervileg teljesen egészséges vagyok. Munkámból adódóan (van, hogy csak 4-5 óra jut alvásra, utána megvan a 7-8 óra) felhalmozódott a fáradtság, stresszes munkát végzek ahol elég nagy a felelősségem. A doktorom pánikbetegséget diagnosztizált és nyugtatót írt ki nekem (Frontin), amit néhány este bevettem (csak felet) és el is aludtam, csak reggel nehezen tudtam felébredni, zsibbadt a kezem és a lábam. Olyan volt, mintha kiütött volna a nyugtató. Előtte nem szedtem, mert nem volt rá szükség. Mostanában meditációs mp3-at hallgatok és teljesen leszoktam a nyugtatóról.

Remélem, segítettem.

2013. okt. 17. 08:05
 5/19 anonim ***** válasza:
62%
Mennyivel értelmesebb, normálisabb, használhatóbb válasz az utolsó kettőé, mint az az ezüstszálas asztrálsíkos baromság :D
2013. okt. 17. 08:58
 6/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, Sceptic válaszán kívül mindegyik érdekes volt.

Alfába lemenni ilyenkor szerintem nem a legszerencsésebb, nálam csak nehezíti később az elalvást. Koffeint nem fogyasztok, a tempóból meg sajnos nem vehetek vissza, hétköznap én már örülök ha 5 órát alhatok. Igen, a nyugtatót én is tudom, hogy jó, nekem is frontint írt fel a doki még anno, de jelenleg igyekszek abbahagyni, és más megoldást találni.

Első, te arra gondolsz, hogy asztrális kivetülés megy végbe minden alvás alkalmával? Az elég kemény lenne. Én max tudatáthelyeződésre tudok gondolni, bár abban sem vagyok biztos.

Végül is akkor a problémám ezek szerint a túlhajszoltság miatt van. Akkor ez még egy ideig így fog maradni, de legalább már tudom, hogy nem komoly baj.

2013. okt. 17. 16:40
 7/19 anonim ***** válasza:
49%

Igen, tudatathelyezodesnek is nevezhetjuk : az entudat almodaskor az asztraltestbe helyezodik at. Ki almodik, kivel tortennek a dolgok alom kozben ? Envelem = entudat.

Sceptic, hatalmas irodalma van annak, amit te baromsagnak nevezel, rengetegen atelik, gyakoroljak. Robert Monroe konyveket irt errol, kutatointezet foglalkozik vele Amerikaban; Monroe Institute.

2013. okt. 17. 21:17
 8/19 A kérdező kommentje:

Bosszantó, hogy ezek ilyen ezerféleképpen definiálható fogalmak, és szinte senki nem ugyanazt érti alatta :/

Ilyen témába én most nem szeretnék belemenni, de személy szerint én Franz Bardon könyveket tudnék mindenkinek ajánlani. Az összeset.

2013. okt. 17. 21:25
 9/19 anonim ***** válasza:

Velem dettó ugyanez van elalvás előtt, de ez eléggé univerzális, szinte mindenki tapasztalt már ilyet.

Több magyarázata is lehetséges.

Az egyik az az, hogy az elalvás pillanatában ellazul az összes izom, már nem küzdesz úgy a gravitáció ellen, és a tested ezt úgy érzékeli, mintha zuhannál, ezért az összerándulás.

A másik az az, hogy elalváskor az idegpályák "kisülnek", ez okozza.

Illetve valahol olvastam egy érdekes elméletet, miszerint régen az őseink fákon aludtak, ezért soha nem tehették meg, hogy az összes izmukat ellazítják, de mi ugye megtehetjük, de a szervezetünk még mindig küzd a "fáról leesés" ellen, vagyis egy evolúciós maradvány.

2013. okt. 17. 21:34
 10/19 A kérdező kommentje:
Az első magyarázatod tűnik nekem a legelfogadhatóbbnak. Köszi az érdekes választ!
2013. okt. 17. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!