Féltetek már így álomban?
Ma álmomban féltem. Kicsit magamhoz is tértem tőle és éreztem azt is, hogy pisálnom kéne egyet. De tudtam, hogy ott az az elemi félelem. Nem is tudom mitől, de nagyon mély. És tudtam, hogyha kimegyek is ott lesz, mert most a tudatom teljesen nyitva áll a rettegésre. Most bármi megtörténhet. Valahogy átéreztem a világ irrealitását, hogy mindent lehet. Hogy hiába vagyok a lakásban és az ajtó zárva, de valahogy mégis szétfoszolhat minden és jöhet valami ami engem szétszed és én semmit nem tehetek, mert ő ezt akarja. Ahogy majd lépkedek ki a sötétben és semmit nem látok, ott már nincs is semmi, vagy bármi van. És én egyedül lépkedek és ha valami rossz lesz is egyedül vagyok.
Igazából valahol az alján azt is tudtam, hogy nem fog jönni, mert nem lehet, de valahogy ennek nem volt jelentősége, mert tényleg ez valami irányultsága a tudatnak, hogy fél, hogy bántják, hogy nem tud védekezni. És semmi nincs csak ez, végtelen mélyen.
Ismerős?
Ismerős bizony!
Havonta minimum egyszer-kétszer előjön álmomban ez a fajta félelemérzet.
A felelős fickót egyébként úgy hívják amygdala.
(Én amúgy általában akkor szoktam ilyen hülyeségeket álmodni, amikor fázok alvás közben. Ha hideg van a lakásban, javaslom öltözz fel normálisan éjszakára.)
Nem pont ilyen, de hasonló félelmeim néha nekem is vannak, bár nem véletlenül,mivel elég sok furcsa dolgot tapasztaltam is már.Szóval tudom, hogy van valami "megmagyarázhatatlan" körülöttünk, bár szerencsére nem életveszélyes, úgyhogy annyira nem parázom.
Néha, szerencsére nagyon ritkán van úgy,hogy valami rossz álom után úgy érzem, mintha valami "átjött volna",például bánt valami, valaki álmomban és ébredés után kb 1 teljes napig érezni vélem a jelenlétét, olyankor általában történik is mindig valami fura dolog, mintha valami "jel " lenne.Nagyon nyomasztó érzés, olyankor egész nap ijedős, ideges vagyok...
Van, hogy arra ébredek, hogy hallom, amint épp csukódik be valamelyik ajtó,vagy valamelyik fiók, vagy zörög valami papír az asztalon, de mikor felkelek, hirtelen síri csend lesz.Ezután nem csoda, ha kicsit nyugtalan vagyok néha éjszaka.
Amúgy nem is olyan alaptalan az a félelem, hogy "van odakint valaki", hányszor előfordult már, hogy besurrant a betörő, míg a háziak aludtak.Szerencsére nekem ettől annyira nem kell félne, mert magasan lakunk és a lenti kapu, meg a bejárati ajtó mindig jól be van zárva, de ha földszinten laknék, én ettől félnék leginkább!
Amúgy miért kell este sötétben kimászkálni?Van zseblámpa, vagy mobil.
Na, remélem, megnyugtató volt a válaszom.
#1 ismered ezt az amygdalát? van valami ami ide kívánkoznék és szívesen elmondanád róla?
Érdekes lenne amúgy, ha ilyen külső dolog befolyásolná, hogy mi van az álomban, hogy hány fok van a szobában :D
#2 nekem sem ez volt a legkeményebb álmom, de olyan szempontból jó volt, hogy viszonylag letisztult, semmi flik-flak, csak nyersen egy érzés, mindenféle tárgy vagy ok nélkül. Amúgy közben rájöttem, hogy volt valami olyasmi is benne, hogy mehetnék még efelé az érzés felé, megnézhetném, hogy mi van az alján, ha van alja egyáltalán, de nem mertem. Inkább csak távolságot tartva szemeztünk. Máskor is volt egyszer már egy ilyen teljesen más dolog kapcsán, hogy mehetettem volna valami nagyon mély felé és akkor is inkább megálltam. Furcsa dolog ez, hogy hogy megtorpantja az embert a radikálisan ismeretlen.
#3 :D azért kell mászkálni a sötétben, mert nincs szükségem a fényre amúgy. csak bántaná a szemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!