Hogy tudnék tudatosan álmodni?
Kedves kérdező!
a zárójeles dolgok kulcsszavak lehetnek keress rá googleben sokat fogok írni de még mindig nem eleget :) )
először gyorsan felejtsd el a következőket, amiket válaszoltak:
Akik azt mondják hogy nem lehet, az álom nem tudatos stb. nem értenek hozzá! Tudatos álom (LD - Lucid Dream) VAN.
Azt hiába határozod el hogy az álmodban össze fogsz adni hiszen ha el tudnál kezdeni összeadni saját akaratból akkor már tudatos lenne az álmod nem igaz? Ez maximum egy meglévő tudatos álom stablilizálására jó, kapizsgálják a témát, de nem összeadással, írom később mikkel, valóságteszteknek (RC - Reality Check) hívják a módszereket.
Igen többször álmodsz, az alvás megadott (REM - Rapid Eye Movement) ciklusában. De hogy csak az utolsóra emllékszel az HAMIS. Lehet hogy mindegyikre, lehet egyikre se.
Aki az álomnaplót (DJ - Dream Journal) említette igaza, van. Írd le az álmaidat csinálj rendszert belőle! Reggel mikor felébredsz ne kelj fel egyből, ne mozogj, ne gondolj a napra egy pár percig. Csukd be a szemed és idézd fel az álmod! Valószínűleg egy töredékre emlékszel a felébredés pillanatából. Bontsd vissza! Írd le, az agyadban tudatosuljon hogy emlékezned KELL rá. Szép lassan egyre jobban visszaemlékszel majd.
Hogyan ébredj tudatra? Kezdőknek a valóságteszteket ajánlják de ez a tévhittel ellentétben nem úgy megy mint az Eredetben, hogy ő ELHATÁROZZA hogy most ő csinál egy valóságtesztet az álmában. Nem. A VALÓSÁGBAN csinál rendszert belőle. Mindig megkérdőjelezi az ember a realitását, szokássá kell váljon. Egy idő után így arról fogsz álmodni (mivel része egy átlagos napodnak) hogy teszteled a valóságodat.. és rájösz hogy hoppá, ez nem oké! ezért nem szabad felületesen végezni, különben az álomban is csak átfutsz felette rutinból. Tényleg PRÓBÁLD MEG elhinni hogy álmodsz.
Valóságtesztek:
-próbálj visszaemlékezni honnan jöttél, mit csináltál aznap. az elmodban nem fogsz tudni sokáig, rájössz hogy a "sztori közepébe csöppentél"
-fogd be az orrod és próbálj levegőt venni. álomban menni fog.
-nézzd meg az időt. álmokban sosem jó az idő. túl sok számjegy, fura jelek, stb.
-olvass el egy szöveget. nézz el, majd olvasd el újra. álomban nagyon instabilak a szövegek (ugyanez az "időre" is vonatkozik)
-nézz a kezedre! néha elég groteszk, morbid az ember keze álomban (több/kevés ujj, kicsavarodott póz, mutáns dolgok stb)
-legfontosabb: kérdezd meg: ÁLMODOM? ne csak kérdezd, gondold végig. és közben csinálj meg pár valóságtesztet ami bejön
FONTOS: ezt ne úgy tervezd hogy majd álmodban csinálod. A hétköznapokban csináld. Amikor csak eszedbejut, de ne fusizd el, kérdőjelezd meg a valóságot!!! Idővel valósághtesztelésről vogsz álmodni.
Kezdetnek ennyi is elég, hónapokba vagy több időbe is eltelik mire sikerül az átlag embernek. Kitartás, és legfőképpen RENDSZERESSÉG kell hozzá! Sok szerencsét!
U.i.: nézd meg ezt ha tényleg érdekel www.LD4all.com hátha megkímélsz attól hogy részletesebben le kelljen írnom a dolgokat :))
(előző) annyit még hozzáfűznék hogy a valóságtesztek eléggé lutri alapon működnek. Ha álomnaplót vezetsz nem csak jobban emlékszel majd az álmaidra de egy sokkal nagyobb előnyre is szert teszel: megtalálhatod az álomjeleidet (DS -Dream Sign) Ezek visszatérő elemek, rád jellemzőek. Nem kell minden álomban benne legyenek, csak hetente minimum visszatérnek nagyjából. Amikor van időd keresd az álomjeleid az álmaidban.
Pár segítség, gyakori álomjelek:
-hibás elektronikai eszközök: nem működik a teló/TV/gép, stb. (utóbbi időben ezem is van :D)
-futásképtelenség: menekülnöd kéne de lassan futsz, összeakadnak a lábaid, beleragad a lábad a földbe mint valami pudingba (nekem ez az egyik, amíg nem ástam bele a témába is tudtam róla, de nem tudtam hogy ez egy álomjel :) )
-fizikai erő hiánya: a futásképtelenséghez hasonló, pédául ha harcolsz nincs erő az ütéseidben, mintha lassított felvételben ütnél, vagy víz alatt. (ez is van nekem bár ritkábban)
-kihulló/lötyögő fog - elég gyakori
-másképp néznek ki a helyek amit ismersz, a lakásod, munkahely, suli
-hangtalan ordítás - ordítanál de nem tudsz
-késésben vagy mindenhonnan
-meztelenség - bizony, ruha nélkül vagy az álmodban.
ezek gyakoriak, lehet van ezek közül is neked, lehet teljesen másak. Ezekből is észreveheted hogy álmodsz és nem olyan lutri mint a valóságtesztek.
Továbbra is sok szerencsét!
Azt mondják a meszkalin ilyen hatású, de mivel kábítószer ezért káros hatást is kifejt ezért nem ajánlott a fogyasztása.
Valamint törvénybe is ütközik.
Volt egy ilyen könyvem valaha... [link]
Asszem ebben is volt erről szó.
Nekem egy időben sikerült álmomban felismerni, h álmodtam. Egyszer csak jött az érzés, h ez nem lehet valóság. És, h bebizonyítsam, mindig vmi lehetetlen dolgot vittem véghez. Mondjuk átmentem a falon, v ilyesmi. Akkor aztán rohadtul megörültem, h azt tehetek ezután, amit akarok. De mikor megpróbáltam, utána mindig jól megszívtam. Egyszer átzuhantam vmi mély sötétségen egy másik "álomba". Máskor meg felébredtem, de valójában az ébrenlétnek hitt állapot is csak egy másik álom volt, amiből szintén egy újabb álomba ébredtem és nagyon kellemetlen tartalmúak voltak. Mikor aztán valóban felébredtem, már alig akartam elhinni, h tényleg ébren vagyok... :S
Azt hiszem, ezekkel talán a saját orromra koppintottam, h ez nem járja... h az álmok nem szórakozásra valók. Szóval nekem ezzel ért véget az álmok terén az ilyen jellegű pályafutásom. Azóta csak élvezem, amit az agyam nem tudatosan rak össze éjjelente. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!