Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hogyan lehet tudatosan álmodni?

Hogyan lehet tudatosan álmodni?

Figyelt kérdés

Itt gyakorin rengeteg olyat olvastam, hogy tudták az embereke irányítani az álmaikat.

Ezt hogyan lehet csinálni? :D

2014. nov. 25. 21:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű, lefekvéskor ne legyél dög fáradt. Képzelj el magad előtt egy képet, eseményt (pl állsz a házatok előtt) és koncentrálj rá. Az is fontos, hogy legyen valami ami "félig" ébren tart, TV (halkan), vagy bármilyen zene. Egyesek szerint a tudatosan álmodók szellemileg magasabb kapacitással bírnak, de ha az én véleményem is számít valamit, nem egészséges a dolog. Egyrészt a fentiekből is le tudod szűrni, hogy nem éred el azt a mélységet alváskor, amit alapjáraton elérnél, másrészt össze is zavarhat. Személyes élményem egy ilyen esetben, nem volt szándékos, csupán megtörtént és odabenn "egymásra néztem önmagammal" :D Onnan kinéztem, kintről meg benéztem és ébredés után nem éreztem úgy, hogy ebből sportot kéne űzni :) Amennyiben te mégis úgy gondolod, hajrá...
2014. nov. 25. 21:52
 2/9 anonim ***** válasza:
én mikor rájöttem erre mindig elalvás előtt másra sem koncentráltam csak hogy mennyire szeretném megint irányítani. aztán belejöttem és egyre többször és hosszabb ideig álltak fenn az álmok. mert szerintem (azaz nálam) törékenyebb ezek az álmok mint amiben csak megy a film.. ha érted mire gondolok:D csak koncentrálj és meglesz :) de fontos hogy higgy benne ;)
2014. nov. 25. 21:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Én úgy "tanultam" meg, hogy kicsi koromban volt egy rémálmom aminek mindig visszajött az alaptémája. Egy napon elkezdtem elalvás előtt fantáziálni, hátha nem fogok rosszat álmodni, hanem álmomban folytatom a kitalált történetet. 1-2 év után már természetes volt számomra, hogy azt álmodtam, amit kitaláltam elalvás előtt. (ezt úgy értsd, hogy lefeküdtem aludni, lehunytam a szemem és kitaláltam egy fantázia mesét)

Azután volt olyan, hogy nagyon rémeset álmodtam és álmomban egyszerűen tudtam, hogy az csak egy álom, és megváltoztattam, a gonosz bohóc vicces lett, a fegyverből "bang" feliratos zászló jött ki, és a végén úgy keltem fel, hogy nevettem, mint a Mátrix-ban, átírtam a történetet. Illetve, ha olyan az álmom akkor egyszerűen felébresztem magam. De volt már olyan is, hogy nagyon szépet álmodtam, és amikor felébredtem valamiért, de még alhattam akkor tudtam/tudom folytatni az álmot ott ahol abbahagytam.

Persze van amikor nem sikerül tökéletesen az ébresztés, vagy átírás, de az nagyon ritkán van.

2014. nov. 25. 21:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Eddig fel sem tűnt, hogy ezt csinálom. A tegnap estét akarom ma is :)
2014. nov. 25. 22:27
 5/9 anonim ***** válasza:
esze veszett elmélet...brrr
2014. nov. 25. 23:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Velem akaratlanul is előfordul néha, hogy alvás közben rájövök, hogy csak álmodok. nemrég olvastam róla, hogy tudatosan is lehet ilyet csinálni, akkor sikerült is kétszer. Szerintem azért, mert eléggé rápörögtem a témára, és mivel ez foglalkoztatott nappal, éjjel is ezzel álmodtam.
2014. nov. 25. 23:55
 7/9 anonim válasza:
Én mindig lányokról álmodok! Vagy barátnőmről,vagy másokról! De egy közös bennük .... hogy minden reggel álló fa..al kelek :) Miért akarod irányítani az álmod mire mész vele?
2014. nov. 26. 01:41
 8/9 Vadkorte81 válasza:
Jaja...ezt akartam kerdezni en is..miert akaja valki iranyitani az almait?nem latom ertelmet...
2014. dec. 3. 18:27
 9/9 anonim válasza:
Gondolj rögeszmésen arra,amit álmodni akarsz,az agyat ráfog funkcionálni arra amire éppen gondolsz....
2014. dec. 14. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!