Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen alapanyag az úgynevezet...

Milyen alapanyag az úgynevezett "cream of tartar"?

Figyelt kérdés

Egy édességreceptben szerepel, de az automata fordítás "fogkő"-nek magyarázza. Feltételezem, hogy a török csemegébe (turkish delight) nem fogkövet kell tenni :)))

De gondolom, hogy nem összetévesztendő a rántottsajthoz adott "tartármártással" sem. :))


2010. jún. 17. 17:44
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

sütőpor

2010. jún. 17. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
sztaki szerint tisztított borkő...
2010. jún. 17. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
linkeld be a receptet!
2010. jún. 17. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
borkősav - lehet kapni olyan kis zacsiban, mint a szódabikarbónát
2010. jún. 17. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A cream of tartar az a potassium hydrogen tartrate(monokálium-tartarát; E336) a borkosav es a kalium vegyulete. A sima borkosav a tartaric acid (acidum tartaricum). Savanyusagot szabalyozo szer es antioxidans.
2010. jún. 17. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
2010. jún. 17. 21:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!