Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek? Kezdő föző vagyok....

Mit főzzek? Kezdő föző vagyok. Szeretnék pár receptet ami könnyű és a páromnak izlene.

Figyelt kérdés

szeretném bebizonyítani hogy megállom a helyem és meglepni. Hétvégenként kettesben vagyunk és nekem kéne valami finomat csainálni.De mindig 1 órát gondolkozunk mire valamit kitalálunk.


köszönöm előre is.


2008. okt. 29. 17:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

SAJTOS TEJFÖLÖS TÉSZTA

Kifőződ a spagetti tésztát, ha kész leszűröd, tejföllel és reszelt sajttal tálalod


CSIRKEHÚSLEVES

veszel pl csirkefarhátat, kevés csirkenyakat, kevés májat,

ezeket jól átmosod megtisztitod, és beleteszed egy lábosba, egy egész pucolt hagymával és pár db fokhagymával. Teszel rá vizet bőven és felteszed főni.

Közben teszel bele sót, egész borsot.

Amikor elkezd felhabzani akkor egy kanál segitségével lehabozod addig amég habzik. Utána teszel bele leveskockát és kislángon főződ tovább.

Teszel bele pucolt sárgarépát, gyökeret, zellert, zellerlevelet, stb.

És jó órát főződ tovább.


RÁNTOTT HÚS

pl. pulykamellből

Szeletekre vágod a megtisztitott mellet, besózod, utána bepanirozod(liszt, tojás és zsemlemorzsa) és kisütöd.

Köret lehet rízs,rizi bizi, vagy bármilyen zöldséges rizs krumpli többféleképpen stb


SERTÉSPÖRKÖLT

megtisztitott sertéscombot kockákra vágod, besózod.

Olajon üvegesre piritasz 1 nagy fej hagymát, teszel bele pirospaprikát bőven ,beleteszed a húst, és kevergeted amég kicsit meg nem kap a hús, utána felöntöd vizzel hogy ellepje. Só, bors, kis erőspaprika, félig lefeded hagyod puhulni a húst, közben néha megkavaros, ha elforr a leve és még nem puha a hús tehetsz még bele kis vizet. Én a végefelé még paradicsompürével sűritem be, és igy főzőm tovább. Ha kész, főzől hozzá tésztát, mondjuk szarvacskatésztát.


SAJTOS TEJFÖLÖS CSIRKE

tepsibe olajat teszel beleteszed a megmosott csirkecombokat. sózod , borsozod, kis delikát, rá a tejföl mehet bőven és a tetejére reszelt sajtot. fElöntös annyi vizzel hogy éppen csak ellepje. Lefóliázod és beteszed a sütőbe kb 30-45 percre közepes lángon.

Utána kiveszed és leveszed a fóliát, és visszateszed a sütőbe hogy rápiruljon a sajt, és elforrjon a leve szaftosra. Kb 15 perc után, ha jó kiveheted.

Krumplipüré, vagy rizi bizi illik hozzá.

2008. okt. 29. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

FRANCIA HAGYMALEVES

Vajon megpárolsz kb 3-4 fej hagymát. Utána felöntöd vízzel, forrás után teszel bele leveskockákat. Sózod , borsozod. És kb fél óra után kész.

Tálalás: A tányérba teszel piritós kenyeret, egészben vagy kockákra vágva, rá egész szelet sajtot, vagy reszelt sajtot, és utána szeded rá a levest.

2008. okt. 29. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez volt egy pár egyszerű példa, remélem segitett, nem tudom mennyire vagy kezdő, ugyhogy az egyszerűeket irtam le, de egyébként ha beütöd a google-ba bármilyen receptet megtalálsz, vagy ha csak annyit irsz be hogy receptek, kaphatsz ötleteket is :)
2008. okt. 29. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Krumplileves


Egy fazékba beleraksz kb. 1l vizet,pár megtisztitott krumplit,sárgarépát,zöldséget(utóbbi kettőnek kicsit tovább kell főni,mig puha lesz,így ezeket rakd bele a levesbe,aztán a krumplit.Minél kisebbre vágod,annál gyorsabban puhulnak meg) fej vöröshagymát egyben,kömény,bors,vegeta,piros paprika,kis olaj,babérlevél -- ha valamelyiket nem szereted ezek közül,kihagyhatod.


Forrjon fel a víz,aztán vedd kisebbre,hogy suhogjon,kb.15 perc még,aztán kóstólj bele,hogy elég puha-e a krumpli és a répa.

2008. okt. 29. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Carbonara! Ezt a pasik általában nagyon szeretik és könnyű megcsinálni. Veszel spagetti (nem makaróni!) tésztát, azt megfőzöd. Utána 0,5 dl főzőtejszínt elkezdesz melegíteni amibe beleraksz felkockázott szalonnát (lehet császár, esetleg bacon), sonkát (akár gépsonkát is) és egy kevés sajtot. Sózni nem kell mert a szalonna önmagában elég sós. Ezeket pár perc alatt összerottyantod, összekevered a tésztával és már kész is. Tetejére még mehet sajt. Sok sikert!
2008. okt. 29. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajtos Tejfölös Csirke

A csirkemellek mindkét oldalát sózod, borsozod, delikátozod majd egy tepsibe egymás mellé befekteted őket!

Sajtot reszelsz a tetejére! Összekeversz 2dl tejfölt és 1dl tejet majd ezzel körbeöntöd a húst! A sajt tetejére vajdarabokat teszel! Közepesen meleg sütőbe addig sütöt amíg a sajt nem pirult a tetejére!Én rízzsel szoktam tálalni!

2008. okt. 29. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Veszel fél kiló csirkemájat, és egy csomag szeletelt baconszalonnát.

A májakat félbe ,harmadába szeled, minden darabot beletekersz egy szalonnába és tepsibe rakod egymás mellé

így beteszed sülni, sötét aranybarnára sütöd közepes lángon.

Melegen, is,hidegen is frenetikus!!! Köret lehet rizs, krumplipüré.

2008. okt. 29. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
köszi, ki is probálom.
2008. okt. 30. 08:01
 9/13 anonim ***** válasza:
81%
Szia.Első és legfontosabb teendőd!!!Vegyél egy Horváth Ilona Szakácskönyvet..MINDEN benne van.Nekem anyukám is abbol föz,süt,s én is,és a lányom is abbol fog..;)))
2008. nov. 2. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Mm, nagyon finom recepteketn lehet itt olvasni!! :)

Engem a Sajtos-tejfölös csirke receptje erdekelne, pontosabban egy kerdes, nem kell letakarni valamivel, vagy ugy is simån megsul a hus?

mert azt irtad, hogy addig kell sutni, amig a sajt meg nem pirul.

es ha ez idö alatt a hus nem sul meg??

jo , tudom hulye kerdes, de nem nagyon szoktak sikerulni nekem ezek a tepsis dolgok! :)

elöre is köszi a vålaszt, es bocsi, hogy nem a kerdezö kerdesere vålaszoltam! :)

2008. nov. 6. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!