Hogyan lehet elkészíteni a kenyérre kenhető krémeket, pástétomokat? Pl. Tonhalas, sajtos, túrós .
A tonhalasat én úgy szoktam, hogy veszek két db. aprított olajos halkonzervet. A levet lecsepegtetem róla, majd a tonhalat összekeverem majonézzel és mustárral. Teszek bele sót, borsot és aprított petrezselyem zöldet. Ha szereted akkor egy citrom levét is rácsepegtetheted. Ezt a masszát jól össze dolgozom és készen is van a fincsi vacsi. Nyári melegben paradicsomba és paprikába is bele szoktam tölteni, vagy főtt tojásba. De kenyérre kenve is nagyon fincsi. És van még egy fincsi a
tojáskrém:
4-5 tojást megfőzünk és a tojás sárgákat külön vesszük. 10 dkg vajjal, sóval, borssal, kevés mustárral és egy fej apróra vágott hagymával (még jobb zöldhagymával), habosra keverjük. Tojás fehérjébe, kibelezett paradicsomba, paprikába töltjük, díszítjük. Ha nem akarom a fehérjébe beletölteni, akkor a fehérjét is felaprítom és a krémbe keverem. Így kiadósabb is. Petrezselyem zöldet ebbe is teszek néha. Mikor milyen kedvem van. Van meg hogy egy ici-pici pirosaranyat. Tehát ezzel is lehet kísérletezni. Adagokat azért nem írtam mert én mindent "gondolom"-ra csinálok. Jó főzőcskézést.
Ha a májpástétomot szereted,ezt is kipróbálhatod,nagyon fincsi:
1kg csirke máj
3-4nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
vegeta,só bors
petrezselyemzöld(jó a szárított is)
majoránna
őrölt paprika
A hagymát megpirítom olajon,v inkább kevés zsíron.
Beleteszem az őröltpaprikát,a májat és puhára főzőm.
Közben ízesítem sóval,borssal,vegetával,majoránnával,petrezselyemzölddel.
Belenyomom a fokhagymát is.
Annyi vizet öntök rá,hogy ne lepje el teljesen.
Ha megfőtt,az egészet leturmixolom pépesre.
Nagyon finom.
Minden jót,üdv
15 dkg feta sajt
2 főtt tojás (8 percesek, nem egészen keményre főzve)
2 evőkanál tejföl (én itt is joghurtot használok)
2 teáskanál metélőhagyma
Csipetnyi bors
Elkészítés:
Villával törd össze a sajtot, minél krémesebb az állaga, annál jobb.
A tojásokat vágd fel apró kockára, és a tejföllel meg a metélőhagymával együtt keverd hozzá a sajthoz. A borsot a végén tedd bele, sózni nem szoktam, mivel a feta amúgy is eléggé sós.
(görög körözött)
1 csomó újhagyma
1 csomó metélőhagyma
250 g soványtúró
250 g tejszines friss sajt
2 ek tejföl
1 ek vagdalt vegyes zöldfűszer
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az újhagymát letisztitjuk,megmossuk, lecsöpögtetjük,és vékony karikákra vágjuk.A metélőhagymát leöblitjük,leitatjuk és felkarikázzuk.
A túrót a tejszines friss sajttal és tejföllel krémesre keverjük.
A felkarikázott újhagymát, metélőhagymát,valamint a zöldfűszereket belekeverjük,sóval és borssal fűszerezzük.
A kész szendvicskrémet 2 tisztára mosott,száraz üvegbe töltjük,jól lezárjuk és hűtőbe tesszük.
Tanácsok:
hűtőben 3-4 napig eláll.
(ujhagymàs szendvicskrém)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!