Almás süti receptetek milyen van? Sok almábol?
Sok almám van itthon és valami egyszerü és olcsó sütemányt szeretnék belőle készíteni.
Tudnátok recepteket írni?vagy linkelni?
Köszönöm
Almás pite
Hozzávalók: A töltelékhez: 1 kg nyári rétesalma (bármilyen kissé savanykás, leveses alma megteszi), 2 kávéskanál fahéj, cukor ízlés szerint, 15 dkg mazsola, a tésztához: 50 dkg vaj, 70 dkg finomliszt, 4 tojás sárgája, csipet só, 8 evőkanál víz
Elkészítés: A vajat a liszttel és sóval elmorzsolom, a tojássárgákkval és a vízzel tésztává gyúrom, majd egy órára a hűtőbe teszem. Az almát megpucolom, magházát kiszedem s lereszelem. A tésztát megfelezem, majd az egyik felét tepsi méretűre nyújtom, és belefektetem a kiszemelt, méretes tepsibe. Picit megszórom zsemlemorzsával, ráhalmozom a reszelt almát. Meghintem mazsolával, alaposan megszórom fahéjas cukorral, majd a tészta másik felit is nyújtom, és befedem vele a tölteléket. Egy elhabart tojással megkenem, húsvillával alaposan meglyuggatom, majd 200 fokos előmelegített sütőbe dugom. Nagyjából egy óra alatt szép aranybarnára sütöm.
Almás rétes
Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 2-3 dl langyos víz, csipet só, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, az almás töltelékhez: 5-6 alma, 10 dkg mazsola, cukor, 3 kávéskanál fahéj, 1 kávéskanál szegfűszeg
Elkészítés: A liszthez hozzáadom a tojást, az olajat és annyi vizet, amennyit felvesz. Robotgéppel jó néhány percig dolgozom a tésztán, amíg homogénné és rugalmassá válik. Lisztezett deszkára teszem, letakarva pihentetem fél órát. Közben az almát lereszelem. A többi hozzávalót előkészítem. Ha kész tésztával dolgozom, akkor összekeverem a töltelék hozzávalóit, ha házi tésztát húzok, akkor csak megszórom a különböző alapanyagokkal. Az olajjal/vajjal megkent lapokat megtöltöm, majd egy konyharuha vagy terítő segítségével feltekerem. A feltekert rétest olajjal kikent tepsibe fektetem, és 200 fokon sütöm, amíg szép színesre sül.
Hozzávalók: 4 tojás, 15 dkg zsír, 40 dkg cukor, 10 dkg dió, 40 dkg reszelt alma, 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 citrom héja és leve.
Elkészítés: 4 tojássárgáját, 15 dkg zsírt, 40 dkg cukrot, 10 dkg diót, 40 dkg reszelt almát, 40 dkg lisztet, 1 sütőport, 1 citrom héját és levét, összekeverjük, hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját, megsütjük.
vagy süss ki almakarikákat palacsintatésztában,és szórd meg fahéjjal,porcukorral.
(az is finom,ha lereszeled,és rendesen összekevered -kifacsarás után- palacsintatésztával,és kisütöd palacsintának). ha nagyon sok almától akarsz "megszabadulni",akkor viszont szerintem tegyél el kompótot, (vagy csinálj párolt almát köretnek vmilyen húshoz), vagy reszeld le,és fagyaszd le. mákos gubába is tehetsz almát! vagy csinálj sült almát! (mézzel lelocsolva, egy kis vajjal a közepében megsütöd a sütőben) hirtelen ennyi jutott eszembe..
Köszi...rétest lehet csinálok,almáspitét nem akarok mert sokat csináltam mostanság.
(palacsintatésztás cucc is jó lehet....)
szia! a No Salty-n van almarózsa recept, gyönyörű és nem bonyolult. én is szeretném megcsinálni.kukkants rá ,megéri.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!