Milyen édesség receptek vannak, amit nem kell sütni a sütőben?
Hozzávalók:
# 25 dkg porcukor
# 2 dl tej
# 3 evőkanál kakaó
# 20 dkg margarin
# 1 rumaroma
# 50 dkg darált keksz
# tortabevonó
Elkészítés: A 25 dkg porcukrot, 2 dl tejet és a 3 evőkanál kakaót felmelegítjük, majd belekeverjük a 20 dkg margarint, 1 rumaromát és 50 dkg darált kekszet. Ismét jól összekeverjük. Vékonyan zsírozott tepsibe kanállal belenyomkodjuk a masszát, és a tetejére tortabevonót olvasztunk. Kb. fél napot pihentetjük, utána szeleteljük.
A sütemény a sport csokira hasonlít a legjobban ízében és formájában is.
Kekszes süti
Hozzávalók: 1 kg négyzet alakú háztartási keksz
3 nagydobozos tejföl
izlés szerint porcukor a tejfölbe
2 csomag citromizű gyümölcskocsonya por
gyümölcs a tetejére /kivi, eper, banán stb./
Gáztűzhely méretű tepsibe lerakjuk az első kekszsort.
Ráteritjük a porcukorral megizesitett tejfölt. Ujabb kekszsor, majd megint tejföl.
Az utolsó /harmadik/ sor kekszre ráteritjük a felszeletelt gyümölcsöt, majd az elkészitett gyümölcskocsonyát ráteritjük.
Érdemes előző délután elkésziteni a másnapi tálaláshoz, és feltétlenül hűtöben kell tartani.
Jó étvágyat kivánok!!!
Kókusz golyó
20 dkg porcukor, 20 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék, 14 kanál griz, 8 kanál tej. Jól összedolgozzuk, vizes kézzel gombocokat formálunk, kakaós cukorba meghempergetjük.
Almás keksz
Hozzávalók: háztartási keksz
1 kg reszelt alma
8 dl víz
3 cs. vaniliás puding
fahéj, cukor ízlés szerint
Az almát 5 dl vizzel puhára főzzük, izesitjük fahéjjal és cukorral, a 3 cs.
vaniliás pudingot 3 dl vizzel elkeverjük és a főzés végén hozzáadjuk.
A tepsibe 1 sor kekszet teszünk erre kerül az alma majd megint keksz.
A tetejére csokit olvasztunk.
Szia!
A következőt mi pampuskának hívjuk, de hallottam már tálas sütinek is. Nem szép, de egyszerű és nagyon finom.
Hozzávalók:
tej, rum(aroma), babapiskóta, csoki-vanília-puncs pudingpor(hidegen keverős),ananász- vagy megy-, vagy barackbefőtt, tejszínhab sray.
Kis tejbe rumaromát öntesz egy kistálba. A babapiskótákat, épp, hogy csak megmártod a rumos tejbe és egy tálba (jénai) leraksz egy sort, raksz rá lecsepegtetett befőttet, a kikevert csokipudingot ráöntöd. Majd megint piskóta, gyümi, vaníllia puding, majd ismét a puncspudinggal. A puncsot azért a végén, mert a rumostejet fel lehet hozzá használni.
Az egészet be a hűtőbe, tálaláskor kelyhekbe, tálkákba teszed, tejszínhabot rá!
Nagyon jó!
Morgós csúcs
Elkészítési idő:
30 perc Nehézség:
könnyű
Hozzávalók:
A tésztához:
Rama sütőmargarin: 8 dkg
tej: 0,5 dl
keserű kakaópor: 4 dkg
porcukor: 30 dkg
darált dió: 20 dkg
darált háztartási keksz: 10 dkg
A forgatáshoz:
kristálycukor
A gesztenyés töltelékhez:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
rum: egy kevés
darált háztartási keksz: 15 dkg
porcukor: 5 dkg
fagyasztott gesztenyemassza: 25 dkg
Egyéb hozzávalók:
fagyasztott vagy befőtt magozott meggy
kézi citromfacsaró: egy
Elkészítése:
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.
Ezt éppen tegnap csináltam meg és nagyon fincsi. Én az aljára raktam még mindegyiknek egy db. kekszet. Ezt úgy jó elkészíteni, hogy egy napot érlelődjön a hűtőben, kiadós, egyszerű és nagyon guszta és fincsi.
ALMÁS-KEKSZES
½ kg. keksz,
1l víz, 1kg pucolt alma, 20 dkg cukor, fahéj- ezt kompótnak megfőzni
Ha megfőtt, 3 vaníliás pudingot kikavarunk 1-2dl kompótlével, majd a többihez öntjük.
Az alsó sor kekszre kanalazzuk ezt a forró almás krémet, s rá újabb sor kekszet teszünk. A tetejére csokimáz kerül ( tejjel kicsit hígítva, akkor vághatóbb a csokimáz ).
Ez nagytepsibe való adag.
Az előző vagyok, látom már lelőtték az ötletemet, akkor íme a kedvenc tiramisum:
TIRAMISU
Hozzávalók:
1 cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor + 5dl tej
1-2 cs. Tejszínhab por ( amennyi 3dl tejhez kell ) + 3dl tej
1 cs. Babapiskóta
1 adag kávé ( kb. 2-4 személynyi )
1 rumaroma
1 natúr vajkrém
Elkészítés:
A pudingot és a tejszínhabport a leírásuk szerint elkészítjük, ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a vajkrémet és a fele rumot. Kikavarjuk habverővel.
A kávét kb. ugyanannyi tejjel és a másik fél rummal összeöntjük.
Egy jénaiba vagy tálba egy sor krémet teszünk ( kb. ujjnyit ), aztán egy sor babapiskótát, amit összetördelve megmártottunk a kávés-rumos tejbe. Utána még egy sor krém, még egy sor piskóta következik, majd krémmel fedjük. Tehetünk bele mazsolát is. Tetejét kakaóporral és/vagy őrölt kávéval megszórjuk, majd hűtés után jóízűen fogyasztjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!