Maradékokat hogy szoktátok felhasználni?
Számomra ez azért összeférhetetlen, mert a hortobágyi húsos palacsinta felénk tök másképp készül, így nem tudom elképzelni, hogy pörköltet szuszakoljak a palacsintába.
Mi ketten vagyunk a párommal, úgy kalkulálok mindig, hogy 4x tudjunk enni egy kajából (tehát 2x-2x). Kivéve a levesek, mert abból sokszor marad 3-4 nap múlva is, annak forralással semmi baja nincs.
Fagyasztani nem szeretek.
Egyedül élek, nekem nagyon nehéz egy tányér ételt főzni, meg nem is igazán gazdaságos, sem főzni, sem fél kiló húsokat vásárolni. Ezért például megveszek egy jó másfél-két kilós combot, vagy lapockát, azt feldolgozom, a szebb szeletekből sült lesz, a többit felkockázom, amit felkockázni sem érdemes, azt ledarálom fasírtnak, tölteléknek. A pörköltnek valót pedig egyszerre megfőzöm, és kis dobozokban adagonként lefagyasztom. Ebből nagyon sok ételt tudok készíteni, a hagyományos pörkölt-nokedlin kívül székelykáposztát, bácskai rizses húst, nyáron zöldség rakottast (dzsuvecset), de a gulyás leves, meg a hortobágyi is jó ötlet, bár azt még nem csináltam.
De ugyan ezt csinálom például a bolognai szósszal is, megfőzök egy nagy kotlával, és adagonként, amennyi egy-két tányér tésztára kell, lefagyasztom.
Resztelt májból is többet szoktam főzni, annak a maradékából pástétomot csinálok. A húslevesben főtt zöldségből, és ha marad főtt hús, franciasalátát készítek, ha sok a lé, azt pedig alaplének teszem el. Valamelyik nap kicsit több krumplit főztem meg, mint amennyit meg tudtam enni, abból vacsorára krumplilángost sütöttem.
Nem nagyon szeretek semmit kidobni, ami jó még, és nem is igazán engedhetem meg magamnak.
Látod kedves kérdező, akik számodra hasznos válaszokat adnak, azt lepontozzák a összejött, pökhendi, nagylábon élő
pazarlóan gazdálkodó és élő hölgyemények/ficsurak...
De ez legyen az ő örömük, Te helyesen gondolkodol és szerencsére még akadnak mások is.
Egyesek jólétükben már nem tudnak mit csinálni, csak belekötni másokba, és ignorálni mások véleményét.Lelkük rajta...
Igen köszönöm
Kiakadtak a pörköltön azt hitték mi csak pörköltet eszünk
Pedig nem tudják mennyi mindenből lehet újat varázsolni
Jövő héten pl csinálok resztelt májat aminek a feléből este csinálok májpástétomot és azt esszük vacsira pirítóssal, salátával
De lesz mondjuk hal is amit nem fogok újrahasznosítani
Szerintem amíg ennyi szegény ember él felesleges pazarolni és kaját kidobni.
Azért tettem fel a kérdést, hátha megosztjuk egymásssl, milyen ötleteink vannak mert szerintem tök jó dolog de attól nem kell leundorítózni mert egyik nap főzök valamit amiből esetleg marad és másnap újrahasznosítom...a maiból pl nem marad
Nem a szegényeknek lesz jobb hanem magadnak. Most miért jobb kidobni egy ételt mikor más is lehet belőle? Mi megengedhetnénk magunknak, hogy kidobjuk de nem teszem. Egyrészt azzal, hogy kidobom a kaját olyan, mintha kidobnám a ráfordított időmet, energiámat és pénzemet. De mindenkinek szíve joga :)
Holnap bazsalikomos paradicsomleves lesz krumplis tésztával abból nem csinálok újat másnap de keveset se szoktam mert imádom és, van, hogy újrapirítva is megeszem másnap
Amúgy most olvasom.. milyen félig romlottat?
Arra gondolsz, ha másnapra is marad? Az mitől félig romlott?
Ja úgy látom a 2 kg hús meg pöri nagyon megmaradt. Na most!
Párommal élek. Ha valami akciós, abból többet veszek. Maradjunk a pörköltnél. Ha már az a sláger :D Le van akciózva a disznócomb, veszek két kilót..megfőzöm majd lefagyasztom. Fagyasztóban eláll sokáig és mivel majdnem minden ételnek ez az alapja így gyorsan tudunk valamit enni. Pl előveszek a fagyóból egy adag pörit másfél pohárnyi rizs bele, felöntöm vízzel, fedő alatt párolom és kész a rizses hús. Főzeléket sem hasznosítok újra abból próbálok annyit főzni amennyit megeszünk. És a többi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!