Húsvétra receptek? Ötletek?
Vegyél füstölt "paraszt" sonkát. Főzd meg (azt hiszem, ahány kilós a sonka, annyi órán át kell főzni).
15 dkg sonkát darálj le, vagy vágj apróra. 20 dkg krumplit főzz meg hájában, utána pucold meg, törd össze és add a sonkához. Ha kihűlt, keverj hozzá 1 egész tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. Gyúrható tészta legyen. Ha kell, akkor sózd meg. A vizet, amiben a sonka főtt, ne öntsd ki! Kb.: 2-3 litert forralj fel és főzd meg benne a sonkás-krumplis tésztából készített szőlőszem méretű gombócokat. Ha mind megfőtt, tegyél a lébe 1,5 dl tejfölből és 1 evőkanál lisztből készült habarást. Főzd tovább még pár percig. Hidegen és melegen is finom.
Sok sikert!
Nálunk a hagyományos vasárnap reggeli sonka-mazsolás kalács-sok friss zöldség hármas fogatán kívül:
libaaprólék leves
csirkemell torta,spenótos pulykamell
rakott vegyes zöldség,snidlinges krumplipüré
sütik: konyakmeggyes szelet,almás-kekszes,gesztenyés kiflik,
teljes kiőrl.köményes pogácsa, sajtos stangli.
(Aztán lehet, hogy egy hétig (vagy 2-ig) ezt esszük.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!