Hol találok igazi angol/amerikai sajttorta receptet?
Hozzávalók: 1 db gyümölcstorta piskóta (készen kapható) 30 dkg natúr krémsajt, 2 tojás, fél pohár tejföl, 3 evõkanál cukor, fél kg szép (egyféle) gyümölcs (leginkább eper vagy kivi).
A krémsajtot habosra keverjük 1 evőkanál cukorral, a tejföllel és a tojásokkal, majd a piskótára terítjük. Meleg sütõben kb. 20 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk teljesen kihûlni. A gyümölcs felét megszórjuk a cukorral, megvárjuk, míg levet ereszt és késõbb összeturmixoljuk vele. Ezt az öntetet rásimítjuk a sajtrétegre, majd a megmaradt gyümölccsel (pl. az egész eprekkel vagy kivi szeletekkel) díszítjük a tortát.
Konkrét receptet nem tudok neked leírni, mert én érzésre készítem, nem tudom a mennyiségeket. Az biztos, hogy ami a korábbi válaszban volt, az egyáltalán nem hasonlít arra a cheesecake-re, amit külföldön kapni lehet, például Angliában. Én most éppen itt élek, elég gyakran vettünk és készíteni is szoktam.
A legfontosabb a tortaalap, ami nem piskóta, hanem kekszmorzsa. Én itt kapható olcsó digestive kekszet használok hozzá, otthon talán az Albert keksz, vagy valami hasonló is megteszi. Ledarálom és összekeverem annyi puha vajjal, hogy massza állaga legyen, ezt belelapítom a kerek tortaformába és berakom a hűtőbe. A krémet hasonlóan készítem el, mintha egyszerű túrótorta lenne, csak éppen túró helyett sajtkrémmel. Natúr sajtot kikeverek porcukorral, tejszínhabot készítek (én folyékony tejszínből szoktam), zselatint főzök és ezeket összekeverem, néha öntök bele Baileys-t, amikor nem gyümölcsöset kívánok. Ezt a mixet rárakom a keksz tetejére, majd megy vissza a hűtőbe, amíg a zselatin megköti. A tetejét ennek kakaóporral szoktam díszíteni.
A gyümölcsöshöz ugyanezt a sajtkrém+porcukor+tejszínhab+zselatin keveréket használom, rákanalazom a kekszre, elegyengetem és kirakom eperrel a tetejét, amire eperszirupot öntök, hogy befolyjon az eper közé, mert csak a gyümölcstől nekem nem elég intenzív az íze. Az epersziruphoz én lekvárt szoktam megmelegíteni (ha házi, akkor csak simán melegítem, mert az elég folyékony, ha bolti, akkor egy pici vízzel elkeverem, mert az mindig túl kemény, de tényleg csak nagyon kevéssel, hogy kavarható legyen) és nagyon apróra vágott epret keverek bele, hogy érződjenek ebben is a gyümölcsdarabok. Ha kihűlt, akkor ezt öntöm az eperszemek közé a torta tetejére. Nem szabad túl sokat, mert ez nem keményedik meg és félő, hogy lefolyik.
Remélem tudtam segíteni, még akkor is, ha mennyiséget nem tudok neked mellékelni.
Nézd, az enyém kb így szokott kinézni, csak nekem a keksz része mindig vastagabb, mert a párom azt szereti igazán és az epret felesbe vágom, mert ez nekem ormótlan lenne evésnél: [link]
Lehet bele egyébként tojáshabot is keverni, mármint a krémhez, de én se télen, se nyáron nem rajongok a nyers tojásért.
Ha magyar oldalakon nem találsz receptet, viszont kicsit boldogulsz az angollal, akkor érdemes cheesecake-ként rákeresni, rengeteg találat vén, például ezen az oldalon nagyon sok ínycsiklandó recept van:
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!