Van egy jó Tiramisu receptem. A habtejszín fel kell verni előtte, vagy csak összekeverni a vajkrémmel? Lent recept.
Tiramisu nagyon egyszerűen
Recept Hozzászólások (4 db)
Lefotóztam, levideóztam
Lefotóztam, levideóztam!
Megfőztem
Ezt a receptet már megfőztem!
A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.
Recept mentése
Recept mentése
Cikk megosztása
Recept megosztása
MySpace Facebook Google Bookmarks Windows Live Favorites Yahoo MyWeb Yahoo Bookmarks
Recept elküldése
Recept küldése
Nyomtatás
Csak a receptet
Hozzászólásokat is
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez
Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!
Mégse
Recept mentése Saját recepttárba mentés
Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!
Mégse
Recept elküldése
Tiramisu nagyon egyszerűen
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
Elküld Mégse
A receptet elküldtük!
* Másnak így tetszett:
* Elkészítési idő: 15 perc
* Elkészítés nehézsége:
* Árkategória:
* Hányan tették saját recepttárjukba: 93
* Hányan küldték tovább: 21
Hozzávalók:
* 2 csomag piskóta
* 2 x 2,5 dl habteszín
* 25 dkg natúr vajkrém
* 2 csomag vaníliás cukor
* 15 dkg kristálycukor
* 2 dl hideg kávé + víz
* instant kakaópor a tetejére
Elkészítés:
Összedolgozom a vajkrémet, a habtejszíneket, a cukrot, a vaníliás cukrot kézi mixerrel. Majd a piskótákat egyenként a kávéba mártom /én felszoktam egy kis vizzel higítani a kávét, hogy ne legyen olyan erős - a gyerekek miatt/. Egy hosszúkás nagy jénai tálba pakolom őket szépen sorba. Ha egy sor kész van, ráöntöm a tejszínes krém felét, majd megint a piskóta következik, végül krémmel befedem. A tetejét bőven megszórom kakaóval. Mi nagyon szeretjük, főleg a kisfiam. :-) Jó étvágyat kívánunk!!!
Én ismerem ezt a receptet, igaz, egy tojással készítem, nem tojás nélkül.
Előbb jó alaposan keverd ki a vajkrémet a cukorral. A habtejszínt csak a legvégén verd fel keményre, havfixálóval, és közvetlenül az előtt keverd bele a vajkrémbe, hogy elkezdenél dolgozni a krémmel, különben összeeshet.
(A híg kávét meg szoktam cukrozni egy kicsit, minden réteg krémet megszórok kakaóval, piskótából meg gofripiskótát használok, de ez már mellékes. :-)
A tiramisut én is ezzel a recepttel készítem. Én nem tejszínt használok, hanem tejszínport+tejet.
A tejfölös megoldás is tetszik. :)
Láttam az újságban, hogy akciós lesz, de nekem ezt mára kellett elkészítenem. Én faluban lakok, és itt sajna nagyon drága a mascarpone.
Köszönöm!
Nálunk is kb. 600 ft egy doboz mascarpone. Végül vajkrémmel csináltam, és nagyon finom lett. Remélem kapok még az akciós mascarponéból, és azzal is elkészítem, így lesz összehasonlítási alapom-megéri e megvenni.
Nekem még az is tetszik ebbe a receptbe, hogy nincs benne nyers tojás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!