Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cukrászdás Csokitorta recept?...

Cukrászdás Csokitorta recept? Kellene nekem. De az az igazi cukrászdás tortarecept. Főleg a krém és a külseje. Nekem mindig beszívja a tészta csokit, vagy lepereg róla. Házi receptek is érdekelnek. Kész képeket is várok a receptek mellé ha van.

Figyelt kérdés
De az az igazi cukrászdás tortarecept. Főleg a krém és a külseje. Nekem mindig beszívja a tészta csokit, vagy lepereg róla. Házi receptek is érdekelnek. Kész képeket is várok a receptek mellé ha van.
2010. febr. 3. 19:11
 1/6 anonim ***** válasza:

JAJ JAJ JAJ!! Engem is!!!! Nagyon!! Légyszi aki tudja küldje be:-)))

Húú mit nem adnék most egy szeletért:-))

2010. febr. 3. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:

általában a cukrászdában és ahol én dolgoztam abban is két fajt a csoki torta létezett a tejszines krémes és a vajkrémes.


tejszínesbe kell 30 dkg puding 40 dkg tejszín kakaópor ízlés szerint.


vajkrémes az más tészta mert abban is van több fajta főzött krémes és nem főzött.


mi ha tehettük főzött vajkrémből készítettük a tortát.

* 23 dkg vaj,

* 23 dkg kristálycukor,

* 0,5 dkg vaníliás cukor,

* 8 cl víz.

egy tortához elvileg ennek a kétszerese kell de ez sok mindentől függ

A vajat kissé megolvasztjuk, és habosra keverjük. A cukrot a vízzel 107-112°C-osra felfőzzük és hagyjuk kihűlni. A kihűlt cukrot a kikevert vajhoz adjuk, és habosra keverjük.


nem tudom hogy szoktad e a tortát kívülről krémmel lekenni ugyanis ha teljesen lekened akkor nem szívja be a csokoládét.

de ha túl forró a csoki az se jó mert akkor a csokoládés vajkrémet felolvasztja leöntés közben ami nem szép látvány.

így a legegyszerűbb leöntés előtt lehűteni a tortát hogy a krém megkeményedjen.

ha több dolog is érdekel írj nyugodtan mailt.

2010. febr. 3. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló..írtam neked privátot. :)
2010. febr. 3. 20:21
 4/6 A kérdező kommentje:
láttam a neten tejszíneset,de ott főzik.... vajkrémeset nem nagyon akarok,mert az émelyítő..nem szeretjük annyira...nagyon sok helyen látom azt a tejszíne dolgot...
2010. febr. 4. 11:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Régi fött Tortakrém alap recept:

3 evökanál liszt

2dl hideg vízzel kislábosba kikeverni

9 evökanál cukrot hozzá adni,simára keverni.

Fözni,forrásig állandóan keverni.

Jól besürüsödött,kicsit üveges,kihülni hagyni.

Ilyenkor lehet a kakaóport,vagy nutellát,darált mandulát,

citromos torta esetén citrom levet hozzá keverni.

(mindent izlés szerint)

200g tea vajatKEMÈNYEN késsel beleaptitani,mixerrel habosra keverni.

Az alap legyen hideg ha a vajat beletesszük,különden a krém fojós lessz.

2010. febr. 4. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Ha igazan nagy hatast akarsz elerni seperc alatt, megprobalhatod a kovetkezot.

Alltalaban a kremet ugy oldom meg, hogy keszitek csoki pudingot 500 ml tej helyett csak 300 ml-bol, melegen bele keverek 20 dkg nutellat es mikor megdermedt meg kb. 10 dkg vajat... tetszes szerint mandula aromat is alkalmazok.

Mindig sikert arattam vele, annak ellenere, hogy nem toltottem orakat a konyhaban:).

2010. márc. 22. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!