Milyen sütit süssek szalagavatóra?
Hamis Marlenka
(ugyan olyan finom mint az eredeti, de fél nap helyett megvan 2 óra latt.)
65-70 dkg lisz
25 dkg cukor
1 evőkanál szódabikarbóna
1 teáskanál ecet
10 dkg margarin
2 evőkanál méz
2 tojás
Egy kb. 1,5 literes teflon lábosban keverd össze a szódabikarbónát és az ecetet.Tedd bele a cukrot, mézet, margarint és tedd fel a gázra melegedni. Közben állandóan kevergesd. Az egész kulimász felhabzik, és a cukor elkezd karamellizálódni. Arra vigyázz, hogy ne hagyd megbarnulni, csak olyan aranysárga legyen. Ekkor vedd le a tűzről és picit hagyd langyosra hűlni. Ekkor tedd bele a 2 egész tojást és gyors mozdulatokkal keverd el. Tedd vissza a tűzre és kevergetés mellett újra melegítsd fel. Most már nem kell forralni.
Vedd le a tűzről és hagyd egy kicsit hűlni.
Mérd ki a lisztet egy tálba, és öntsd hozzá a ezt a kulimászt. Az elején még meleg, ezért a fakanállal keverd össze amíg lehet, utána pedig kézzel jól gyúrd át.
Készíts belőle 5 egyforma gombócot és latakarva hagyd pihenni 50-60 percet.
Ezalatt készítsd el a krémet.
2 tejszínes pudingpor
8 dl tej
8 kanál kristálycukor
25 dkg margarin
A hozzávalókból főzd meg a pudingot és hagyd teljesen kihúlni. Ezután gépi habverővel keverd bele a puha margarint.
Vágj 5 db gáztepsi aljának megfelelő méretű sütőpapírt.
A tésztát egyenként a sütőpapírra téve nyújts ki szép vékonyra. Elég nehéz vele dolgozni, mert kemény a tészta.
tippem: ha van tupperware nyújtód, akkor töltsd meg forró vízzel a belsejét és a meleg nyújtóval könnyebben dolgozol.
Nem baj, ha néhol kicsit elszakad a tészta, vagy a sütőpapíron kilóg, ilyenkor lehet foltozni.
A sütőpapírral együtt tedd a tepsi hátuljára és ezen süsd meg. Előmelegített kb. 180 °C-os sütőben 4-5 perc. Ne süsd barnára, inkább szép világos maradjon.
Amikor megsült, a sütőpapírral együtt csúsztasd le a tepsiről és sima helyen hagyd kihűlni.
A kihűlt krémmel töltsd meg a lapokat és a tetejét szórd meg darált dióval vagy mandulával.
Másnapra visszapuhul és akkor szeleteld fel négyzet vagy téglalap alakúra.
Kicsit hosszú leírva, de nem bonyolult és nagyon megéri, mert isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!