Mi a legeslegfincsibb lángos receptje?
www.tutireceptek.hu
www.mindmegette.hu
www.fakanal.hu
www,konyhamester.hu
Na ezekből mazsolázz,itt 1000%,hogy találsz,nemis 1 receptet
Én a legtutibbakat tudom :) (és nem csak ideírom pár receptoldal címét):
"és nem csak ideírom pár receptoldal címét"
Ma mindenki ilyen bunkó.áhh ezt nem hiszem el :-SSS
Hozzávalók:
-20dkg liszt + 2ek
-20dkg krumpli
-2dl langyos víz
-1dkg élesztő
-só
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük majd főzés után megtisztítjuk és áttörjük.
Az élesztőt 1dl langyos vízben és két kanál lisztben felfuttatjuk,majd hozzáadjuk az áttört krumplit,a 20dkg lisztet,1dl lanyos vizet és a sót.Összedolgozzuk és letakarva egy órán keresztűl kelesztjük.majd 4dkg-os cipókra osztjuk és még fél órán át állni hagyjuk.Kézzel laposra nyomkodva forró olajon megsütjük.
Kapros vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk!
Tanácsok:
Hirtelen sűl,ezért figyeljünk oda készítése közben!
Elkészítési idő: 120 perc
A világ leggyorsabb és legegyszerűbb lángosa, és isteni (most eszem):
1 cs 50 dkg liszthez való porélesztő (vagy 2 dkg friss)
50 dkg finomliszt
10 dkg krumplipürépor
2 tk cukor
2 tk só
3,5 dl víz
Kenyérsütőgépben meggyúrattam, megkelesztettem, majd olajos kézzel gombócokat csíptem ki a tésztából. Körkörösen haladva kihúzkodtam, aztán fritőzben 170-180 fokon kisütöttem. Ebből a mennyiségből 12 darab kisebb tenyérnyi lángos jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!