Nagyon finom egybesült hús receptet tudtok?
Mindegy milyen sima ,töltött ,csak nagyon finom legyen.
A hús is mindegyed ,hogy milyen állat húsa.
Erre én is kíváncsi lennék, mert az eddigi próbálkozásaim kudarcot vallottak. Sertéscomb alkalmas részéből, és karajjal próbálkoztam, de olyan volt, mint a fűrészpor.
Talán az sikerült a legjobban, amit fűszereztem, de csak bors és őrölt kömény keverékével. És bacon csíkokat tettem a húsra. Vagy egy óráig pároltam sütőzacskóban,kis lángon,és ezután, szétvágva a zacskót, rásütöttem, hogy piruljon a teteje.
Még a tepsibe vizet is öntöttem, hogy párolódjon, és ne azonnal süljön.
De nem mennék érte egy lépést sem:(
A klasszikus a csemege debreceni sertéskaraj, ami kolbásszal van megtöltve.De valóban csak azok értéklik igazán, akik a kimondottan száraz húsokat kedvelik. a kolbásztól ugyan egy kicsit szaftosabb lesz, de alapból mégis egy száraz sült.
Én karaj helyett szoktam lapockát vagy tarját tölteni kolbásszal, ez már sokkal puhább, élvezhetőbb nekünk.
a megtöltött húsokat konyhai cérnával átkötözöm, így formásak is lesznek.
Kezdek visszatérni a nagylábasban való sütéshez, mert kényelmesebb, mint a sütőből kihuzogatni , a fóliát leszedni, locsolgatni... stb.
a duplaaljú nagylábasomnak passzolós fedője van, így garantáltan mindig kellő párában puhul a hús.
Zsírban sütök, először körbeforgatva a húst kérget sütök rá. pici vízzel folytatom a sütést, amit mindig pótolok.
végül, ha már kellően puha forgatva szép pirosra sütöm.
deszkán pihentetem( ha cérnás, azt ilyenkor el kell távolítani) , majd szépen felszeletelem és a pecsenyéstálra teszem, és azonnal tálalom.
Van viszont azért karajreceptem is, mai nagyon finom és látványos, csak egy kicsit munkaigényes. házi csirkemájpástétommal töltöm, úgy feltekerve, mint a bejglit. na ezt viszont muszáj sütőben sütni.
a másik, amit nemrég találtam és meg is csináltam már többször, a fügével (vagy más aszalt gyümölccsel pl aszalt barack ) töltött baconos sertésszűz.
Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, garantáltan nem csalódik benne.Részletesebben is leírom, ha valamelyik konkrétan érdekelne.
Az aszalt gyümölcsös érdekelne, ha leírnád.
Ha veszek egy darab szűzpecsenyét, fel kell nyitni, és klopfolni?Mert így tudnám elképzelni a bejgliszerű feltekerést. Ügyesnek kell lenni hozzá?Az aszalt gyümiket fel kell aprózni? Köszönöm, ha leírod.
köszönöm !!
az aszaltfügés gyümölcsös engem is érdekelne.
de többi is jó ötlet ,jöhet még ha van valakinek.
Fogj egy 1-2 kilós sertéscsülköt.
Tedd le egy vágódeszkára.
Föggőlegesen vágd be végig csontig, majd a csont mentén kissé fejtsd le mindkét oldalon a húst, hogy kiterüljön.
2-3 cm mélységben és kb 5-8 centinként vagdosd be.
Ezután hintsd meg sóval,
dobálj rá ízlés szerinti mennyiségben félkarikákra vágott vöröshagymát (ezeket benyomkodhatod a bevágásokba),
dobálj rá fokhagymát is (ha szereted),
meg egyéb -ízlésed szerinti- fűszerekkel is meghintheted (kömény)
Nos ekkor úgy fog kinézni mint egy előkészített melegszendvics (kenyér helyett a kiterített csülök, rajta pedig minden jó).
A szétvágott húst most állítsd vissza eredeti állapotába, azaz a kiterített/szétvágott részt hajtsd vissza és hústűvel tűzd össze (így ismét egy csülköt kapsz miután a csontot körbetekerted a húsos résszel és összeillesztetted a széleket)
Most vedd elő a Römertopfodat(biztos kaptál ilyet valamelyik évfordulódra). Ha nem tudod mi az akkor nézd meg a google képkeresőjében és kidob egy rahedlit.
Ez nem fémből van. Nekem öntöttvasból van, az mégjobb!
Szóval ha nincs, akkor gyorsan szaladj ki egyért mert a mennyei csodaízek csakis így várnak Rád (Ha van akkora jénaid amibe a cucc belefér, akkor jó lesz az is).
Dobd bele az összegöngyölt csülköt az edénybe/vasba/jénaiba.
Tegyél alá félig vizet (ezt esetleg néha kicsit pótold de a sütés vége felé már nem kell elárasztani, épp egy kevés lé maradjon az alján).
Tegyél rá fedőt és tedd be a sütőbe kb. 180 fokon.
A jól megérdemelt munkád jutalmául menj le a boltba és vegyél sört és egy kis szalonnát (jut eszembe: (füstölt)szalonnát tehettél volna göngyölés előtt a csülökbe vágott vágatokba is).
A sörrel -az ivása mellett- kenegesd néha a csülök bőrét, ettől lesz szép ropogós. (Van aki a szalonnás-sörös kenegetésre esküszik)
Mikor már teljesen puha és kezd pirosodni a bőr akkor vedd le róla a fedőt és süsd pirosra.
Isteni munkát végeztél ha a hús gyakorlatilag szétolvad a szádban.
Jó étvágyat hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!