Kacsát hogy kell finomra és puhára sütni?
Most fogok először kacsát sütni és elkél a segítség.
Illetve 2 jóevő felnőtt és egy kisgyereknek mennyit vegyek?
Én mindig sótlanul sütöm.Először magas hőfokon megpirtyantom,utána leveszem a hőfokot és szép lassan sütöm.Néha meglocsolom a zsírjával ,de az utolsó 20 percben már nem.
Ha akarsz és van tehetsz mellé /de ne rá/kevés rozmaringot az passzol a kacsához.
Hármótoknak elég lesz, bár elég csontos a pecsenyekacsa. viszont finom, egyszer-kétszer megéri csinálni. Általában 2 kilósakat árulnak "jung " vagyis fiatal felirattal. a Lidl-is nagyon szép szokott lenni, mesterfokon van megtisztítva.
egy mélyebb jénaiba belefér. én be szoktam sózni előtte, és kevés zsírt teszek alá. egy kevéske vizet, majd szorosan lefóliázom.
időnként megforgatom, villával megszúrkálom.
Mgg nyer állapotban a mellén éles késsel bevagdalom ferdén, éppen csak, hogy a sülésnél gusztusos legyen.
Általában két óra alatt puhára sül, utána más csak az erős pirítás jön, de nem szabad kiszárítani. gyors , pár perces művelet fólia nélkül, többször megforgatva.
ha kész egy tálon pihentetni kell, éles késsel szépen feldarabolni, akár az ünnepi asztalon is lehet.
Nálunk a köret sültkrumpli, párolt lilakáposzta-almával,de az ecetes szilva, vagy más befőtt is nagyon passzol hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!