Szuperpuha pogácsareceptet keresnék. Valakinek van tuti?
eddig csúfos kudarcaim voltak pogácsa fronton- most újra szeretnék próbálkozni
vajon a hőlégkeverés is ludas lehet a beton kemény pogácsáimban?
Sütőporos túrós pogácsa
Hozzávalók: 25dkg OO finomliszt, fél csomag sütőpor, 1kkanál só, 25dkg vaj v. margarin, 25dkg tehéntúró, 1 tojás, a nyújtáshoz: finomliszt, a lekenéshez: 1tojás
Megszórhatjuk sajttal, szezám maggal.
Elkészítése általánosan, 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük
Egyszerű-olcsó krumplipogácsa
Hozzávalók: 0,5 kg főtt, áttört krumpli(legyen jol lecsepegtetve), 75 dkg liszt,
1,5 dl olaj
3dl tej, 1 kockacukor, 5 dkg élesztő
1 tojás a megkenéshez, reszelt sajt
Elkészités:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos-kockacukros tejben, majd a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk és 20 percig kelni hagyjuk.A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára boritjuk, kissé elsodorjuk, késsel sűrűn bekeresztezzük, nagyobb pogikat szaggatunk belőle. Olajjal megkent tepsire tesszük, tetejét felvert tojással megkenjük, még 15 percig kelesztjük(ezalatt felforrósodik a sütő)Megszórjuk reszelt sajttal, majd aranysárgára sütjük.Ez kb. 2 tepsire elég.
Kipróbált- bevált recept, a család kedvence.
Az első hozzászóló: Zsuzsi
Nálunk ez a kedvenc:
Hajtogatott túrós pogácsa
500 g liszt, 250 g margarin, 1 tojás,250 g túró, 2 dl tejföl, 250 g reszelt sajt, 40 g élesztö, 1 kk só
A hozzávalókat összegyúrjuk, háromszor hajtogatjuk 30 perces pihentetésekkel, minden hajtogatáskor megszórjuk reszelt sajttal. Kinyújtjuk, tojással megkenve
sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk, kicsit pihentetjük, ca.180 – 200 °C-on sütjük.
köszike
de furi mindegyikben van vagy túró vagy krumpli
ez miért jó a poginak? lazítja?
én eddig azt hittem hogy ilyenek nem kellenek bele...
ja és mehet légkeverésesen vagy csak simán?
kinek mi a tapasztalata?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!