Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szuperpuha pogácsareceptet...

Szuperpuha pogácsareceptet keresnék. Valakinek van tuti?

Figyelt kérdés

eddig csúfos kudarcaim voltak pogácsa fronton- most újra szeretnék próbálkozni

vajon a hőlégkeverés is ludas lehet a beton kemény pogácsáimban?


2009. okt. 27. 13:36
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Van otthon egy jo kis pogi receptem, de most munkában vagyok és nem tudom fejből, majd elküldöm. Krumplis pogi, de nem az a fajta amit zsírban kell sütni, hanem amit sütőben. Főtt krumpli megy a tésztába, meg élesztő, még 3naposan is finom puha, de addig általában nem szokott elállni, mert nagyon kapós. Nagyon egyszerü, olcső recept, még tojás sem kell hozzá, csak 1 a megkenéshez
2009. okt. 27. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
1kg liszt, 5dkg élesztö /tej,cukor a futatàshoz/ 4dkg so, 25dkg margarin, tejföl szükség szerint! Hogy jo gyurhato legyen! Tojàs, sajt a tetejére! Összegyurod, keleszted, szaggatod,keleszted,vizzel megfröcskölöd, be a sütöbe elöször nagyobb làngon, ha kicsit màr pirul a sajt akkor lejjebb veszed! Ugyan ez krumplival, amennyi krumplit teszel annyit vegyél el a lisztböl! én 30krumpli-70liszttel szoktam!
2009. okt. 27. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
köszke
2009. okt. 27. 20:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Sütőporos túrós pogácsa


Hozzávalók: 25dkg OO finomliszt, fél csomag sütőpor, 1kkanál só, 25dkg vaj v. margarin, 25dkg tehéntúró, 1 tojás, a nyújtáshoz: finomliszt, a lekenéshez: 1tojás

Megszórhatjuk sajttal, szezám maggal.


Elkészítése általánosan, 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük

2009. okt. 27. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyszerű-olcsó krumplipogácsa


Hozzávalók: 0,5 kg főtt, áttört krumpli(legyen jol lecsepegtetve), 75 dkg liszt,

1,5 dl olaj

3dl tej, 1 kockacukor, 5 dkg élesztő

1 tojás a megkenéshez, reszelt sajt


Elkészités:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos-kockacukros tejben, majd a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk és 20 percig kelni hagyjuk.A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára boritjuk, kissé elsodorjuk, késsel sűrűn bekeresztezzük, nagyobb pogikat szaggatunk belőle. Olajjal megkent tepsire tesszük, tetejét felvert tojással megkenjük, még 15 percig kelesztjük(ezalatt felforrósodik a sütő)Megszórjuk reszelt sajttal, majd aranysárgára sütjük.Ez kb. 2 tepsire elég.


Kipróbált- bevált recept, a család kedvence.


Az első hozzászóló: Zsuzsi

2009. okt. 27. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálunk ez a kedvenc:


Hajtogatott túrós pogácsa

500 g liszt, 250 g margarin, 1 tojás,250 g túró, 2 dl tejföl, 250 g reszelt sajt, 40 g élesztö, 1 kk só


A hozzávalókat összegyúrjuk, háromszor hajtogatjuk 30 perces pihentetésekkel, minden hajtogatáskor megszórjuk reszelt sajttal. Kinyújtjuk, tojással megkenve

sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk, kicsit pihentetjük, ca.180 – 200 °C-on sütjük.

2009. okt. 28. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

köszike

de furi mindegyikben van vagy túró vagy krumpli

ez miért jó a poginak? lazítja?

én eddig azt hittem hogy ilyenek nem kellenek bele...

ja és mehet légkeverésesen vagy csak simán?

kinek mi a tapasztalata?

2009. okt. 29. 13:50
 8/8 anonim ***** válasza:
A túró és a krumpli is puhábbá, finomabbá teszi a pogácsa tésztáját, de szerintem az élesztő teszi könnyebbé, felfújja. Hát nekem csak olyan régebbi villanysütőm van, amiben semmi extra funkció nincs, mégis finomra megsüti. Próbálkozzál ezekkel a receptekkel, ha sikerül, majd ird meg! Zsuzsi
2009. okt. 29. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!