Adnátok tippet egy sütésben nem járatos férfinek? Diótortát szeretnék sütni kislányomnak. Pucolt dióm van, valami készen kapható tortalappal szeretném elkészíteni.
Nálam lesz a kislány három napig, nem szeretnék "beégni".
Nagyon köszönöm előre is.
:)) Sütésben én sem vagyok nagyon járatos, de hasonló esetekre ezt az oldalt tudnám ajánlani: [link]
rengeteg képes recept van, és kérdezni is lehet!
Sok sikert :)
Az tényleg jó oldal, amit az első válaszoló irt, Én is onnan szoktam receptet lesni. :)
Sok sikert.
Nagyon jó! Köszi nektek.
Majd megírom, hogy sikerült.
Te aztán megteszel mindent a gyerekedért, ez igen! :)
Majd írd meg, tényleg, hogy milyen lett, és mit szólt a kislányod :)
még ez elég jó oldal, itt több rendes kaja is van :) meg süti is, mondjuk pont diótortát nem találtam :(
De máskor még jól jöhetnek :)
(első voltam)
Én tegnap készítettem diótortát (egyik kedvencünk).
Ha nem akarsz bajlódni a piskóta sütéssel, vegyél sárga piskótát, amit tölts meg diókrémmel.
Bevált diókrém egy tortához:
-1 vaníliás pudingport folyamatosan keverj el 3 dl tejjel, majd főzd sűrűre, vedd le a tűzről, hűtsd ki.
-25 dkg vajat vagy RAMA margarint keverj robotgéppel (ha nincs fakanállal, de így tovább tart) habosra 15 dkg porcukorral és 15 dkg darált dióval, 1 csomag vaníliás cukorral. Ízlés szerint lehet bele tenni rumaromát is.
A pudingot és a krémet keverd össze, majd ezzel a diókrémmel kend meg a tortalapokat. A tetejét is kend meg vékonyan diókrémmel, majd szórd meg darált dióval.
Viszonylag egyszerű, gyors, finom, mutatós.
Sok sikert!
Nagyon rendesek vagytok, köszönöm.
Holnap készül a "remekmű", mert kellenek még hozzávalók. Nem vezetek nagy háztartást (egyedül minek?) de szeretek főzni, ma csirkecombokat sütöttem baconbe göngyölve krumplipürével és tojáslevest főztem.
Próbálom kényeztetni a kishölgyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!