Mi az igazi, finom, békebeli képviselőfánk receptje, és a sütés titka?
Már nincs időm kipróbálni, és rögtön először a vendégeknek kell megsüssem.
Ezt a receptet találtam:
20 dkg liszt
10 dkg vaj vagy margarin
5 tojás
2 dl víz
csipet só
Az elkészítésére mindenhol ugyanazt írják, gondolom azzal nem lesz baj.
Állítólag a nehézsége a sütésben van.
Úgy tudom, hogy nem szabad nyitogatni a sütőajtót, és először forró sütőbe kell betenni, majd kb. 20 perc múlva mérsékelni kell a meleget.
Ez így igaz?
A másik, hogy szeretnék egy nagyon finom krémet készíteni bele, de nem a pudingos változatot. Viszont fontos, hogy az állaga megfelelő legyen. Ne follyon a krém, de mégis lágy legyen.
Aki tud egy jó receptet, legyenszíves írja le nekem.
A link receptje is jó.
Ahhoz,hogy jól sikerüljön a következőket javaslom:
A tepsire tegyél sütőpapírt,és arra tedd a fánkokat (én két kanállal szoktam,nem zsákból.igaz,hogy így nem csigaformájú).A tepsire a fánkok közé permetezz egy kis vizet,a fánkok tetejét vizes kézzell egyengesd el.Legalább egy órahosszát hagyd a tepsin a konyhában.Melegítsd elő a sütőt,tegyél bele egy kis edénybe vizet,előszö9r forró,majd negydóra után mérsékeltebbhőfokon süsd addig,míg kemény kérget nem kapnak a fánkok.Ha kivetted a sütőből, éles késsel vágd le a tetejét,az aljából szedd ki a hártyás részt,és ha nem töltöd meg azonnal,tedd a kamrába,mert a konyhában levő gőztől megpuhulnak.
Töltelék: Verj fel habfixálóval tejszínhabot.Vedd ketté,és az egyik felébe óvatosan keverj kakaót,vagy csokireszeléket.A fánkokba először a csokis,majd a fehér habot tedd.A félretett kapalokat vágd ketté,és úgy tedd a habra,hogy két kicsi szárnyat alkossanak.A szárnyk közé tehetsz cukzott gyümölcsöt,apró cukrokat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!