Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell macaront sütni?

Hogyan kell macaront sütni?

Figyelt kérdés
Egy kész bevált recept kéne, és magára a töltelékre is kiváncsi vagyok! köszönöm előre is a válaszolóknak!

2013. márc. 27. 17:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Próbáld meg így, nincs agyonmisztifikálva, és Latsia receptjei mindig be szoktak válni!! :)


[link]

2013. márc. 27. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:

Pierre Hermé receptje !

Olívaolajas-vaníliás macaron :


A macaronhoz:


300 g őrölt mandula

300 g porcukor

110 g pihentetett tojásfehérje

(legalább 4 napig hűtőszekrényben, letakarva)


valamint:


300 g porcukor

75 g ásványvíz

110 g pihentetett tojásfehérje

10 g kávéesszencia

1,5 g zöld ételszínezék

Az olívaolajas-vaníliás töltelékhez:

350 g Valrhona Ivoire csokoládébevonó vagy fehér csokoládé

150 g folyékony creme fraîche vagy tejszínhab (35% zsírtartalmú)

1 vaníliarúd

225 g Laurent Tellier szűz olívaolaj, Aglando változat (helyettesíthető más, szűz olívaolajjal)

30 db Lucques zöld olajbogyó (helyettesíthető más olajbogyóval is)

1. Szitáljuk össze az egyik adag porcukrot és az őrölt mandulát. Keverjük össze az ételszínezéket és az első adag tojásfehérjét, majd öntsük a porcukorhoz és mandulához, de még ne keverjük össze.

2. A többi porcukrot és az ásványvizet hevítsük 118 fokra. Amikor a szirup hőmérséklete eléri a 115 fokot, verjük fel a második adag tojásfehérjét. Adjuk hozzáa 118 fokos szirupot, verjük közepesen kemény habbá, hagyjuk 50 fokosra lehűlni, majd egyenletesen adagolva adjuk hozzá a mandulás keverékhez. Az összeállt masszát kanalazzuk egy habzsákba.

3. Rajzoljunk 3,5 cm átmérőjű köröket a sütőpapírra úgy, hogy köztük 2-2 cm távolság maradjon. Fordítsuk meg a sütőpapírt, aztán a habzsákból nyomjuk a masszát a sablonokra. Pihentessük 30 percig, amíg kissé megszárad.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütő esetében 160 fok, gázsütő: 4-es fokozat). Helyezzük a tepsiket a sütőbe. Süssük 12 percig, ezalatt kétszer nyissuk ki rövid ideig a sütő ajtaját, majd csukjuk is be. Vegyük ki az elkészült macaronokat a sütőből, majd óvatosan csúsztassuk őket a munkapultra.

5. Az olívaolajas töltelékhez öblítsük át többször is az olajbogyókat hideg vízzel, majd szárítsuk meg mindet alaposan. Vágjuk félbe a bogyókat, távolítsuk el a magjukat, majd aprítsuk a húsukat kb. 2-3 mm-es kis kockákra és tegyük be őket a hűtőbe. Aprítsuk fel a csokoládét, és olvasszuk meg egy hőálló tálban egy főzőedényben lassú forrásban lévő víz fölött. Tegyünk egy kettétört, kimagozott vaníliarudat a creme fraîche-be, majd forraljuk fel.

6. Vegyük ki a vaníliarudat és öntsük a creme fraîche-t a megolvasztott csokoládéra. Keverjük össze, és ha szobahőmérsékletűre hűlt, locsoljuk meg az olívaolajjal, és egy kézi mixerrel egyenletesen keverjük lággyá. Ezt öntsük át egy mélyebb tepsibe és szobahőmérsékleten hagyjuk állni addig, amíg egy kissé megszilárdul.

7. Öntsük a tölteléket a korábbihoz hasonló habzsákba és nyomjuk rá a macaronhéjak felére. (Ne spóroljunk vele, nem gond, ha egy kicsit kifolyik, amikor rákerül a másik fele.) Az összeállított macaronokat tartsuk hűtőben 24 órán át, csak fogyasztás előtt 2 órával vegyük ki onnan.

Az olívadarabokat ne keverjük bele a töltelékbe, mert túl sóssá tenné az ízhatást. Egyszerűen helyezzünk 3-3 darabkát a töltelékre, mielőtt rátennénk a macaron másik felét. A minőségi olívaolaj nagyon fontos ehhez a recepthez, ne hagyatkozzunk a tömegtermelésben készült márkákra.


Ha nem pont ilyet szeretnél (ízre), akkor szerintem a MACARON receptjét azért még kipróbálhatod belőle.

Majd én is szeretném ezt kipróbálni (de nem ebben az ízben)

2013. márc. 27. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
[link] :D ezen az oldalon találtam , meg .
2013. márc. 27. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
2013. márc. 27. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Uhhh.. a 2. válaszra gondoltam, amikor agyonmisztifikáltról írtam :D
2013. márc. 27. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 A kérdező kommentje:
Az oliva olajas macaron-nak nem lesz furcsa íze? az olaj miatt?
2013. márc. 27. 23:21
 7/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)!
2013. márc. 27. 23:22
 8/21 anonim ***** válasza:

# Biztosan nem , Bár nem tudok rá tényleges választ adni mert még nem kóstoltam.

De írtam is ha nem akarod hogy olívaolajos legyen akkor legyen más csak a MACARON receptet használd fel belőle.

Sok sikert hozzá , ha majd én megcsinálom , akkor majd ha nem baj teszek ide képet :)

Szia,

2013. márc. 28. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 A kérdező kommentje:
Nem nem baj! sőt, még kérlek is rá:)! viszont magát a tojás habot kell pihentetni nem? az nem fog összeesni?
2013. márc. 28. 23:15
 10/21 anonim ***** válasza:

A tojáshabot nem kell pihentetni,

"Adjuk hozzáa 118 fokos szirupot, verjük közepesen kemény habbá, hagyjuk 50 fokosra lehűlni,"

Itt amíg kemény habbá vered a sziruppal , majd közben fog lehűlni, de szerintem beletapizhatsz az ujjaddal és érezni fogod , hogy nem nagyon meleg a habos-szirupos egyveleg.

2013. márc. 29. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!