Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az igazi párizsi krém receptje?

Az igazi párizsi krém receptje?

Figyelt kérdés
Régen a lúdláb tortát, a tátra csúcsot, a párizsi csúcsot nem csokoládé krémmel, hanem úgynevezett párizsi krémmel készítették, ami úgy tudom, valamilyen tejszines, zselatinos krém. Valakinek meg van a receptje, hogyan kell készíteni?
2009. aug. 29. 14:32
 1/10 anonim válasza:
82%
èn olyan receptet tudok erre hogy:2dl tejszint felforralsz majd 20dkg ètcsokid beledarbolsz ès simàra kevered.Hagyod kihulni majd 10 dkg vajjal habosra kevered.èn ezt szoktam csinàlni ès nagyon nagyon finom,jol lehet vele dolgozni tehàt tortàkba is tokèletes krèm.
2009. aug. 29. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
47%

Szia!


Párizsi krém

17dkg kristály cukor

7dkg tejszínhabpor

7dkg kakaópor

1.3dl víz

rumaroma v. rum (ízlés szerint)


Ezeket összekevered, forrásig melegíted, kihűtöd, majd kihabosítod 25dkg margarinnal.

Ez az eredeti Párizsi krém receptje.


maszatka

2009. aug. 29. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:
64%

Én cukrász vagyok és a recept a következő:


1000g cukor

1000g vaj

400g kakaópor

700ml tejszín


A tejszínt a cukorral felfőzöd, hozzáadod a kakaóport és a vaj 1/4-ét. Ezt jól be kell sűríteni. (golyópróbáig: ezt úgy tudod, hogy egy picit kiveszel a szirupból és hideg vízben mint a fikát golyó alakúra tudod formázni :D)

Ezután márványlapon egy spaklival folyamatosan forgatni kell, hogy egyenletesen hűljön és ne kristályosodjon ki. Ezután hozzáadod a maradék vajat és habosra kevered. Ez az eredeti recept. Persze ez egy kissé macerás.

2009. aug. 29. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
71%
Ne haragudj maszatka, de x 100 éve amikor a párizsi krémet kitalálták akkor még nem volt tejszínhabpor. Ez tehát nem az eredeti recept. Otthonra lehet, hogy jó de ha eredetit szeretne akkor ne porból csinálja. Ez minden sütire igaz, ne használjunk sz.r porokat meg egyéb műbaromságokat. Lehet, hogy olcsóbb, de nem az igazi.
2009. aug. 29. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
85%
Első válaszpló! nem is kell a te krémedbe cukor?Mert a többiek írnak hozzá, és az étcsoki nem olyan édes.Én is szeretném kipróbálni.
2009. aug. 29. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
68%
Az 1. vagyok...èn nem szoktam hozzà adni cukrot.Egyàltalàn nem keseru de hàt mindenki màskèppen tudja ezek szerint.én sokszor szoktam csinàlni nekem igy jo
2009. aug. 29. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
56%

16:17! A tankönyvből cukrászként én is ki tudom másolni a receptet. De szerinted aki nem cukrász, tudja a golyópróbát?? Egyébként rumot is tesznek bele, ezt kifelejtette a tankönyved!

Egyébként én nem így tanultam, a könyvem sem így írja (pedig elég régi kiadásból tanítottak minket), hanem összemelegíteni mindent a vajon kívül, aztán kész, hagyni kihülni.

2009. aug. 29. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
26%
és am a párizsi krémet lehet tenni olyan sütikbe amit sütni kell?? mm hogy pl a csokis bukta??
2009. nov. 26. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
100%
én is így tanultam ahogy az előttem szóló írta.. a mi könyvünk is régebbi kiadás és úgy tanultuk mi is...
2009. nov. 26. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Brian0 ***** válasza:
A 0,7 l tejszín stb recept a jó. Bár nem szoktuk letáblázni, de ezzel lehet tényleg elkerülhető a kristályosodás. Kipróbálom. A golyópróbát, meg leírta a hozzászóló hogyan kell csinálni. Kanál víz, bele egy kicsi, aztán ha golyót formál akkor jó. A lényeg, ha a kihabosított vajjal összekeveritek, kell bele még egy kis kakaópor, mert akkor nem lesz túl édes, inkább keverni, mert azt órákig ízesítheted, hogy újra jó legyen.
2012. nov. 8. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!