Vadas receptet szeretnénk kérni. Amit könnyen, gyorsan elkészíthetek sertéshúsból. Van ilyen?





Csináld azt, hogy a vadasba marhahús, szív, stb helyett sertéshúst teszel.
Mindent ugyan úgy kell csinálni a recept szerint csak a hús változik benne. Ennyi.
De linkelek recepteket hozzá, tudsz válogatni közöttük:





Réges-régi szakácskönyvből "tanultam" sertéshús vadasan:
kb 2-3 cm vastagra szelt szertéshús (comb, vagy tarja) sózva, borsozva.
Bő zsírban (olajban) kb. 2x annyi szálára vágott vöröshagymát dinsztelsz, mintha ugyanazt a húst pörköltnek készítenéd, + kb. egy fél fej fokhagymát is beleszeletelsz. szemes bors + babérlevél, ha a hagyma kész, átforgatod benne a husikat, és első nekifutásból kb. 1,5 dl fehérborral öntöd fel puhulni. Ha ezt elfőtte azután lehet még egy kis vizet önteni alá, ha a hús nem puha. Amikor megpuhult födő le, zsírjára sütöd és megpirítod. Célszerű teflonba rakni, mert a hagyma az alján sűrű szaftot alkot, ami szeret odaragadni.
Köretnek teljesen száraz tört krumpli, mert a hagymás szaftot szedheted rá.





Én úgy szoktam a gyors-vadast, hogy megsütöm a hússzeleteket hagymásan, fokhagymásan, aztán kiszedem.
Külön főzöm meg a zöldséget, turmixolom, ízesítem, és abba belerakom a húst, és átmelegítem.
Nem zsemlegombócot csinálok, ha kevés az idő, hanem száraztésztát főzök, mondjuk csavart tésztát, vagy pennét.





2-es vagyok.
Persze a marhahús vadasan, zöldséggel, tejföllel stb. azt is imádom, de az marha, és nem sertés.





Nem tudom kit, és miért zavart az, hogy egy ősrégi szakácskönyvben talált "sertéshús vadasan" receptet itt megosztottam a kérdezővel.
Megírná az illető, hogy mi volt benne, ami miatt le kellett a receptet pontozni????





KEdves 78%-os válaszoló: ne mérgelödj a lepontozó miatt, ha nem teszi ezt, akkor nem találtam volna rá a receptedre. (A birkás linken keresztül kerültem ide).
Igy viszont megint gazdagodtam egy igéretes recepttel, köszi!





Nem én voltam a lepontozó, de:
Nem látom a leírásban a hússal párolt, és turmixolt zöldségeket, ami tejfölös habarással sűrítve, pikánsra cukrozva, savanyítva a vadasmártás maga! Bármilyen hús elkészíthető "vadas módra".
Remélem segítettem.





Kedves egészségedre.
Igen, a régi öregek még tudtak főzni.
(Egyébként azt a szakácskönyvet valamikor a 30-as években nyomtatták, és az a címe: Nagyim szakácskönyve. Képzelheted, mik vannak benne!) :))))





Zoli!
Tudom, hogy nem te voltál a lepontozó, azért raktam fel a linket, hogy lásd, valaki ismét "módszeresen" szórakozik, de felvállalni, azt már nem tudja, ahhoz gerinc is kellene!
Ne bosszankodj, egyébként pedig igazad van:
senki nem vette a fáradtságot, hogy szépen sorba leírja a kérdezőnek, hogy a "marhahús vadasan" recept elkészítése lépésről-lépésre hogyan történik.
Én azért nem tettem, mert a feltett kérdés szerint sertéshúst akart vadasan, és arra írtam neki az ősrégi receptet. (Ami valakinek nem nyerte meg a tetszését)





A ma 16:08-as válaszra:
Nem tudod, lehet valahol még kapni ezt a könyvet? Mert a fözés mellett a szakacskönyvek gyüjtése is hobbim, kimondottan érdekes lehet ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!