Mit főztök ma?
Melegszendvicset :D
Vacsorára meg nincs ötlet :)
Ma lecsó, de d.u. készítek egy kis fasírozottat is
Holnap rakott krumpli
Ez elvileg elég az "ünnepekre", a múlt héten sok volt a hús, becsömörlöttem.
Ha mégis, akkor összedobok holnapután egy kis rizseshúst csirkével. És akkor a héten ennyi biztosan elég.
Tegnapról van még kb. 2 tányér gölödin-levesem is.
2. válaszoló: Mi az a gölödin-leves?
Nálunk ma zöldborsóleves van, sült disznólapocka vegyes sült zöldségkörettel (krumpli, édeskrumpli, hagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér), endiviasaláta, vegyes zöldségsaláta, madártej.
Gölödin-leves:
Gyúrsz egy adag olyan krumplistésztát, amit egyébként núdlihoz, szilvásgombóchoz, vagy éppen krumplis-lángoshoz szoktál, de csak kis golyókat formázol belőle.
Paprikás-rántást felengedsz levesnek, só, pici kömény, kevés zúzott fokhagyma, babérlevél, ha felforrt, raksz bele pár szem krumplit és kevés karikára szelt répa gyökér. Amikor ezek félig megfőttek, a kis golyókat belefőzöd, és kész a gölödin-leves.
A megmaradt, meggyúrt tésztát én kb. tenyérnyi kockákra darabolom és zsírban (olajban) kisütöm, leves utáni nyomtatékként, krumplis-lángos formájában eszem. :))))
Ez volt tegnap!
Mivel ma nem vagyok túl jól és a fagyasztót is ki kéne enni, ezért elővettem egy adag paprikás csirkét, ahhoz csinálok majd nokedlit. A kenyerem most kel, úgyhogy még azt megsütöm és mára ennyi. :)
Holnap majd főzök valami frisset, csak még nem tudom, hogy mi legyen.
Leves nálunk a héten lucskos káposzta, meg kaszás leves volt, de ezek elég laktatóak magukban is.
Gombás töltelékkel töltött, baconba tekert nagy hússzelet (disznócomb), rizibizivel, friss bazsalikomos paradicsomsalátával.gyümölcstorta, tejszínhabbal.
Most pattognak a gombok...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!