Van bevált kakaóscsiga receptetek? Az internettel befürödtem!
Nem tipikus kakaós csiga, de nagyon finom, a család imádja:
1 zacskó szárított, vagy egy fél kocka friss élesztőt 1 dl tejben, egy teáskanál cukorral felfuttatok. 2 tojássárgáját egy csipet sóval, egy csomag vaníliás cukorral és 30 gramm cukorral kikeverek, hozzáadok még 2 dl langyos tejet. 30 dkg lisztet tálba szitálok, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojásos keveréket és még 30gramm olvasztott vajat. Először a tálban, majd jól meglisztezett deszkán fényesre dagasztom. Ne ijedj meg, a tészta nagyon lágy lesz, nem sokkal sűrűbb mint a nokedli tészta. Kb. 40 percig meleg helyen kelesztem.
Amíg kel 10dkg nagyon puha vajat kikeverek 10 dkg porcukorral és 4 evőkanál keserű kakaóporral.
Ha a tészta megkelt átgyúrom, kb. 30*50 cm méretűre nyújtom Megkenem a kakaós vajjal, a hosszanti széleket egy-egy vékony csíkban kihagyom. Szorosan feltekerem és 12-14 darabra vágom. Én kerek tortaformában szoktam sütni, de csinálhatod tepsiben is. Kivajazom az edényt, a csigákat belerakom nem túl szorosan, az alsó felüket egy kicsit összenyomom, hogy ne folyjon ki a kakaó. A csigák közeit megkenem olvasztott vajjal. Addig kelesztem megint, amíg a csigák ki nem töltik a formát, ez ismét 30-40 perc.
180 fokos, előmelegített sütőben szoktam sütni kb. 40-50 percig. A tetejét leszoktam takarni sütőpapírral, mert nekem mindig nagyon gyorsan megpirul a teteje.
Ha megsült és kihűlt, akár tortaszerűen szeletelve, akár csigákra szedve is lehet enni.
Ha megcsinálod, kérlek írj, hogy sikerült-e, ízlett-e.
Óóóóóóóóóóóóóó nagyon de nagyon aranyos vagy hogy ennyire részletesen leírtad nekem!!!! :) szükségem is van rá, mert így "érzem biztonságban" magam. 22 éves vagyok, és nagyjából csak 2 éve kezdtem el a sütéssel kísérletezgetni (főzni már előtte tudtam..) és volt olyan süti ami ment a kutyusnak, volt olyan amit ímmel ámmal ettek meg itthon, és volt olyan ami akkora sláger lett hogy még az ismerősök is mondogatják hogy csináljak ha jönnek (ez a Fanta szelet).
Kinyomtatom az írásod, holnap szerintem megcsinálom! Anyát megkérdezem megengedi e, mert a másik csigát 2 napja csináltam, nehogy a végén "sok legyen már a jóból"! :)
Mindenképpen írok, köszönöm nagyon édes vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Természetesen én is receptekből sütök. Az eddigi legjobb könyv, amit rendszeresen használok, a kakaós csiga is innen van:
Lajos Mari - Hemző Károly: 99 házi sütemény
A legjobb benne, hogy leírja az alap recepteket is, amit aztán úgy variálsz, ahogy akarsz.
Szia! Na megcsináltam a csigákat!
Mindent PONTOSAN úgy csináltam ahogy te írtad.
Két tepsivel lett. Az elsőre csak 20 perc után néztem rá mert írtad hogy nagyon sokáig szoktad sütni. Szénnéégett az egész tepsi :D
A másodikat beraktam és ha hiszed ha nem 5 perc alatt megsült!!! Pedig annyi fokon sütöttem ahogy írtad!
A második adag márjó lett, a tésztája különösen kívánatos, DE! a kakaóporos-cukros-vajas tölteléket soha többé nem fogom használni mert borzalmas íze lett. Inkább instant kakaóport fogok beletölteni!
Összeségében: nagyon szépen köszönöm neked a segítséget, leszámítva a felét amit odaégettem :D nagyon finom lett!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!