Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van bevált kakaóscsiga recepte...

Van bevált kakaóscsiga receptetek? Az internettel befürödtem!

Figyelt kérdés
Letöltöttem a netről kakaóscsiga receptet, de sajnos nem lett az igazi. Olyan receptet tudnátok írni részletesen, ami nektek vált be? Köszönöm!
2009. aug. 8. 11:55
 1/5 anonim ***** válasza:
86%

Nem tipikus kakaós csiga, de nagyon finom, a család imádja:

1 zacskó szárított, vagy egy fél kocka friss élesztőt 1 dl tejben, egy teáskanál cukorral felfuttatok. 2 tojássárgáját egy csipet sóval, egy csomag vaníliás cukorral és 30 gramm cukorral kikeverek, hozzáadok még 2 dl langyos tejet. 30 dkg lisztet tálba szitálok, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojásos keveréket és még 30gramm olvasztott vajat. Először a tálban, majd jól meglisztezett deszkán fényesre dagasztom. Ne ijedj meg, a tészta nagyon lágy lesz, nem sokkal sűrűbb mint a nokedli tészta. Kb. 40 percig meleg helyen kelesztem.

Amíg kel 10dkg nagyon puha vajat kikeverek 10 dkg porcukorral és 4 evőkanál keserű kakaóporral.

Ha a tészta megkelt átgyúrom, kb. 30*50 cm méretűre nyújtom Megkenem a kakaós vajjal, a hosszanti széleket egy-egy vékony csíkban kihagyom. Szorosan feltekerem és 12-14 darabra vágom. Én kerek tortaformában szoktam sütni, de csinálhatod tepsiben is. Kivajazom az edényt, a csigákat belerakom nem túl szorosan, az alsó felüket egy kicsit összenyomom, hogy ne folyjon ki a kakaó. A csigák közeit megkenem olvasztott vajjal. Addig kelesztem megint, amíg a csigák ki nem töltik a formát, ez ismét 30-40 perc.

180 fokos, előmelegített sütőben szoktam sütni kb. 40-50 percig. A tetejét leszoktam takarni sütőpapírral, mert nekem mindig nagyon gyorsan megpirul a teteje.

Ha megsült és kihűlt, akár tortaszerűen szeletelve, akár csigákra szedve is lehet enni.

Ha megcsinálod, kérlek írj, hogy sikerült-e, ízlett-e.

2009. aug. 8. 16:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Óóóóóóóóóóóóóó nagyon de nagyon aranyos vagy hogy ennyire részletesen leírtad nekem!!!! :) szükségem is van rá, mert így "érzem biztonságban" magam. 22 éves vagyok, és nagyjából csak 2 éve kezdtem el a sütéssel kísérletezgetni (főzni már előtte tudtam..) és volt olyan süti ami ment a kutyusnak, volt olyan amit ímmel ámmal ettek meg itthon, és volt olyan ami akkora sláger lett hogy még az ismerősök is mondogatják hogy csináljak ha jönnek (ez a Fanta szelet).

Kinyomtatom az írásod, holnap szerintem megcsinálom! Anyát megkérdezem megengedi e, mert a másik csigát 2 napja csináltam, nehogy a végén "sok legyen már a jóból"! :)

Mindenképpen írok, köszönöm nagyon édes vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009. aug. 8. 19:55
 3/5 anonim ***** válasza:
81%

Természetesen én is receptekből sütök. Az eddigi legjobb könyv, amit rendszeresen használok, a kakaós csiga is innen van:

Lajos Mari - Hemző Károly: 99 házi sütemény

A legjobb benne, hogy leírja az alap recepteket is, amit aztán úgy variálsz, ahogy akarsz.

2009. aug. 8. 22:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Szia! Na megcsináltam a csigákat!

Mindent PONTOSAN úgy csináltam ahogy te írtad.

Két tepsivel lett. Az elsőre csak 20 perc után néztem rá mert írtad hogy nagyon sokáig szoktad sütni. Szénnéégett az egész tepsi :D

A másodikat beraktam és ha hiszed ha nem 5 perc alatt megsült!!! Pedig annyi fokon sütöttem ahogy írtad!

A második adag márjó lett, a tésztája különösen kívánatos, DE! a kakaóporos-cukros-vajas tölteléket soha többé nem fogom használni mert borzalmas íze lett. Inkább instant kakaóport fogok beletölteni!

Összeségében: nagyon szépen köszönöm neked a segítséget, leszámítva a felét amit odaégettem :D nagyon finom lett!!!

2009. aug. 9. 14:22
 5/5 anonim ***** válasza:
85%
Örülök, hogy többé-kevésbé sikerült, jó sütögetést!
2009. aug. 9. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!