Hogy kell egy egyszerű kakaós piskóta tortaalapot elkészíteni?
Sziasztok. Nemigazán sikerült eddig egy sima egyszerű piskótaalap sem (emeletes tortának szeretném)
valaki le tudná nekem részletesen írni,hogy mit hogyan csinál
( hogy nekemse essen össze a piskótaaalap?)
Az én kakaós piskótám mindig elsőosztályúra sikerül,ezt minden nagyképűség nélkül mondom.
A recept a következő:
8 tojás
2 evőkanál hideg víz
15 dkg porcukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
3evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Szétválasztod a tojásokat,a sárgájához,add a cukrot és géppel fehéredésig verd a 2 evőkanál vizet is ebbe tedd,majd egy kis tálban keverd össze a lisztet,a sütőport és a kakaóport,verd fel a fehérjét is.
A tojássárgás cukros keverékhez előbb adod az elkevert lisztet,majd nagyon keményre felvert tojáshabot,fokozatosan és felváltva amíg el nem fogy,óvatosan és lassan keverd,nehogy összetörd a
fehérjét.Majd a teflonos tortaforma aljára tegyél zsírpapírt,öntsd bele a masszát és süsd meg,20 perc kb,de a sütőt ne nyitogasd közbe.Hústűvel ellenőrizheted ,hogy átsült-e a tészta,ha nincs rajta nyers tészta kész az alapod.180 fokon szoktam én sütni.Sose esik össze.Vannak kiváló krém receptjeim is,saját,ha kell csak szólj bátran.
Üdv :)
Szia! Válasz egy piskóta receptet!
Jótanácsok:
-A cukor 2/3-a megy a tojás sárgához, 1/3-a a fehérjéhez (ekkor a fehérjét nehezebb felverni, viszont nem esik olyan könnyen össze)mindkettőt verd fel.
-A kakaót a sárgájába keverd, esetleg tehetsz hozzá 1-2 kanál vizet is.
-Amikor ráöntöd a kikevert kakaós toj. sárgát a felvert fehérjére, keverj rajta óvatosan néhányat, a tál közepe felől kifelé és közben a másik kezeddel forgathatod a tálat.
-A lisztet szitáld bele és folytatod a keverést (de ne vidd túlzásba, mert összeesik)
-Ha sütőport is teszel bele, azt szintén a toj. sárgába keverd.
-Zsírozott, lisztezett vagy sütő papírral ellátott tepsibe öntöd a masszát, óvatosan szétkened (vagy formába öntöd) és azonnal beteszed az ELŐMELEGÍTETT sütőbe.
-Ha piskótalapot készítesz legalább 30 percig ne nyisd rá a sütő ajtót (ha tortaformát használsz, akkor 50 percig)
(villany sütő esetén rövidebb idő alatt is megsülhet!)
Kellemes sütögetést! :) Egy cukrász
01:24 - nek
Én az előtted válaszoló vagyok és nem tudom,hogy miért pontoztál le,mikor amit én leírtam egy tökéletes recept,igaz én nem cukrász vagyok,hanem szakács és a sütés is közel áll hozzám. Köszönöm,hogy lepontoztál,de nemis érdekel...
Szia!
A cukrász vagyok. SOSEM PONTOZOK!!! Amúgy jó a recept.
nagyon köszönöm a recepteket. Én mindenkinek csak jó pontot adtam :/ úgyhogy úgylátszik valaki csak ezért tartózkodik az oldalon,hogy mindenkit lepontozzon. Nem értem az embereket :/
nah mindegy, mégegyszer köszönöm mindkét receptet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!