Miért nem sikerül a piskóta?
Nekem is sokáig ez volt a gondom, de találtam egy tuti receptet.
4 db tojás, 4 evőkanál víz, 18 dkg cukor, 8 dkg liszt, 8 dkg keményítő, 1 teáskanál sütőpor.
A tojásfehérjéből a vízzel kemény habot versz + bele a cukor, majd a liszttel elkevert keméynítő és sütőpor. 180 fokon kb. 35-40 percig kell sütni - ez a recept 24 cm-es kerek tortaformára van, ha nagyobb, de vékonyabb tésztát sütsz, értelemszerűen a sütési idő módosul.
Nekem ez eddig mindig sikerült, szinte cukrászdai minőségben, és nem esett össze.
Sok sikert hozzá!
Esetleg írd meg, ha kipróbálod :-)
Az előző receptből kimaradt a tojássárgája.
Én 8 db tojásból szoktam készíteni a piskótát.Ez egy nagy tortaformába vagy közepes méretű tepsibe elég.
8 tojáshoz 16 evőkanál cukor,12 evőkanál rétesliszt,4 evőkanál étkezései keményítő kell.
A fehérjét habbá verem,a cukrot kanalanként hozzáadom és keményre felverem.A gépet alacsonyabb fokozatra állítom,a sárgákat egyenként hozzáadom,ha mindet belekevertem,1-2 percig magas fokozaton keverem.A sütőt begyujtom,a lisztet kanalanként beleszitálom a habba,habverővel elkeverem.kb.30.40 percig sütöm .A sütő ajtaját egy hurkapálcával kitámasztom teszek,hogy a gőz eltávozhasson.
A tojások szétválasztásakor a sárgáját a héjával együtt tojástartóba állítom ,így könnyen tudom a habba tenni.
Köszönöm szépen a sok jó ötletet a hétvégén neki állok és újból próbálkozom , már látom hogy több dolgot nem jól csináltam.
Jelentkezem ha sikerült!:)
Első vagyok! Éjszaka megálmodtam, hogy kimaradt a receptemből a tojásárgája. Igaza van a másodiknak :-)))
Bocsi!!!!
A cukros tojásfehérjébe kell belekeverni, és utána a lisztes keveréket!
Mégegyszer bocs!!!!
örömmel jelentem h sütöttem egy szép piskótát- még mindig nem a legtutibb de már sokkal jobb mint amilyen eddig volt.Az ajtókitámasztás bejött és ma a 3.válaszoló receptje alapján próbálkoztam de a többit is sorra kipróbálom majd.Köszi mégegyszer!
Nem tudom h ki pontoz le de ez már tényleg felháboritó ami ezen az oldalon folyik ,egyáltalán nem kellene pontozni , majd mindenki eldönti h számára melyik válasz hasznos.
Ez az oldal arról szól h segitsünk egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!