Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a piskóta?

Miért nem sikerül a piskóta?

Figyelt kérdés
Már több módon próbáltam elkésziteni és mindig összeesik , mit rontok el leirna valaki lépesröl lépesre hogy hogyan késziti el?Amikor berakom a sütöbe feljön szépen , de egyszercsak esik össze és szalonnás lesz!
2009. júl. 15. 19:43
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Nekem is sokáig ez volt a gondom, de találtam egy tuti receptet.

4 db tojás, 4 evőkanál víz, 18 dkg cukor, 8 dkg liszt, 8 dkg keményítő, 1 teáskanál sütőpor.

A tojásfehérjéből a vízzel kemény habot versz + bele a cukor, majd a liszttel elkevert keméynítő és sütőpor. 180 fokon kb. 35-40 percig kell sütni - ez a recept 24 cm-es kerek tortaformára van, ha nagyobb, de vékonyabb tésztát sütsz, értelemszerűen a sütési idő módosul.

Nekem ez eddig mindig sikerült, szinte cukrászdai minőségben, és nem esett össze.

Sok sikert hozzá!

Esetleg írd meg, ha kipróbálod :-)

2009. júl. 15. 19:55
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Az előző receptből kimaradt a tojássárgája.

Én 8 db tojásból szoktam készíteni a piskótát.Ez egy nagy tortaformába vagy közepes méretű tepsibe elég.

8 tojáshoz 16 evőkanál cukor,12 evőkanál rétesliszt,4 evőkanál étkezései keményítő kell.

A fehérjét habbá verem,a cukrot kanalanként hozzáadom és keményre felverem.A gépet alacsonyabb fokozatra állítom,a sárgákat egyenként hozzáadom,ha mindet belekevertem,1-2 percig magas fokozaton keverem.A sütőt begyujtom,a lisztet kanalanként beleszitálom a habba,habverővel elkeverem.kb.30.40 percig sütöm .A sütő ajtaját egy hurkapálcával kitámasztom teszek,hogy a gőz eltávozhasson.

A tojások szétválasztásakor a sárgáját a héjával együtt tojástartóba állítom ,így könnyen tudom a habba tenni.

2009. júl. 15. 20:19
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
egy másik recept.8 egész tojást 8 e. kanál cukorral addig verj amíg majdnem kifehéredik.jó habos legyen,tegyél bele 8 e.kanál lisztet,1 cs.sütőport.lassú fokozaton keverd össze.süsd meg.fontos!az első 12-15 percben ne nyisd ki egyáltalán a sütőt.utána megnézheted megsült e.ha nem akkor süsd még.ne nyitogasd a sütőt!azért esik össze.ha csak 1x nyitod ki,nem fog.mikor kizártad,akkor a sűtő ajtaját támaszd ki egy fakanállal és 10 percíg még hagyd úgy.próbáld ki és írd meg sikerült e.azért jó ez a recepr,mert így nincs az mint a többinél,hogy külön kell felverni a fehérjét.mert ha a sárgáját nem vered fel rendesen,összeesik.ha a fehérjét nem vered fel rendesen,összeesik.ha a felvert fehérjét nem kavarod bele azonnal,megfolyik kicsit-összeesik.ha a sütőt nem melegíted elő-összeesik.ha nem hideg a tojás-összeesik.ha nyitogatod a sütőt-összeesik.ezekre fontos figyelni.de csak először tűnik soknak,utána már magától fog értetődni.sok szerencsét!
2009. júl. 15. 20:58
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Én nekem is voltak ilyen gondjaim, aztán rájöttem az volt a gond, hogy mielőtt megsült, kinyitottam a sütőt, és ezért esett össze. Nálad ez nem lehet h csak ez a gond?
2009. júl. 15. 22:11
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok jó ötletet a hétvégén neki állok és újból próbálkozom , már látom hogy több dolgot nem jól csináltam.

Jelentkezem ha sikerült!:)

2009. júl. 15. 22:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok! Éjszaka megálmodtam, hogy kimaradt a receptemből a tojásárgája. Igaza van a másodiknak :-)))

Bocsi!!!!

A cukros tojásfehérjébe kell belekeverni, és utána a lisztes keveréket!

Mégegyszer bocs!!!!

2009. júl. 16. 08:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Már megint ki volt az a k*cs*g, aki lepontozta azokat a válaszokat, amit a kérdező megköszönt? Valószínűleg neki hasznos, ha valakinek nem, ne süsse meg ezeket a sütiket, de ne pontozza le a segíteni akarókat!!!!
2009. júl. 17. 17:36
 8/9 A kérdező kommentje:

örömmel jelentem h sütöttem egy szép piskótát- még mindig nem a legtutibb de már sokkal jobb mint amilyen eddig volt.Az ajtókitámasztás bejött és ma a 3.válaszoló receptje alapján próbálkoztam de a többit is sorra kipróbálom majd.Köszi mégegyszer!

Nem tudom h ki pontoz le de ez már tényleg felháboritó ami ezen az oldalon folyik ,egyáltalán nem kellene pontozni , majd mindenki eldönti h számára melyik válasz hasznos.

Ez az oldal arról szól h segitsünk egymásnak.

2009. júl. 18. 21:11
 9/9 anonim ***** válasza:
örülök!!!!!3.válaszoló
2009. júl. 19. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!