A nyers tojástól mennyi eséllyel kaphatok szalmonellát? Spaghetti carbonarat akarok csinálni, de ettől azért eléggé félek.
Figyelt kérdés
2012. ápr. 17. 13:12
3/6 anonim válasza:
Kicsi az esélye. Egyrészt a tojók is egészségesek, másrészt a tojásokat UV fénnyel fertőtlenítik.
4/6 anonim válasza:
A carbonaraba mi a végén beleütjük a tojást és még rottyan egyet a többi cuccal együtt. Szóval nem szalmonella esélyes.
Sőt mi húsvétra tiramisu-t csináltunk és abba 6 nyers tojás is volt, és semmi bajunk nem lett. Inkább nyári hónapokban kezeljük óvatosabban az ilyesmit.
5/6 anonim válasza:
Ezt nem is tudtam, hogy a tiramisuban nyers tojás van. Ezentúl meggondolom, veszek-e.
6/6 anonim válasza:
ma 14:09
a boltiban és a legtöbb éttermi vagy cukrászdai tiramisuban nem fogsz nyers tojást találni (itthon legalábbis), mert nem éri meg nekik, hogy a fertőzésveszély kockázata minden élelmiszerbiztonsági óvintézkedés ellenére is mindig fennáll
amúgy tényleg uv fénnyel csírátlanítják (sterilizálják) a tojásokat és a szalmonella kívülről kerül bele ugyebár
a piaciról nem tudok nyilatkozni, de szerintem az is ok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!