Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S. Hogy készül a francia...

S. O. S. Hogy készül a franciakrémes teteje?

Figyelt kérdés
Valaki letudná nekem írni hogy készül a francia krémesre a máz? Sehol nem találtam jó receptet rá! :(
2012. ápr. 7. 18:04
 1/3 anonim ***** válasza:
fondan, erre keress rá.
2012. ápr. 7. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
100%
1 dl víz és 20 dkg cukor kell hozzá. A cukrot egy edénybe teszem, és addig melegítem, míg barnás nem lesz. Nem kell túl sötétre pirítani. Hozzáöntjük a vizet, és addig főzzük, míg a belemártott villa ágai között ablakot nem képez. Ekkor levesszük a tűzről, és átöntjük egy márvány- vagy porcelánedénybe, és elkezdjük kavargatni, ide-oda tologatni a masszát. Amikor lassan opálosodni kezd, hozzáadunk kb. 5-6 dkg vajat. Így nem lesz olyan törékeny, és finomabb is. Ha túl gyorsan kristályosodna, akkor fel kell egy kicsit melegíteni. Akkor öntsük ezt a masszát a tésztalapra, amikor meg folyós egy kicsit, de már nehezen folyik. Gyorsan el kell kenni a lapon, mert hamar szárad, és a kockák helyét is jelöljük be. ( [link]
2012. ápr. 7. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. ápr. 7. 19:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!