Milyen lesz a piskóta sütőpor nélkül?
Én sem teszek bele soha sütőport.Felverem jól a habot,egyenként beleteszem a tojássárgáját,( alacsony fokozaton a gép ),azután habverővel kézzel a lisztet.
Sütéskor egy picit kitámasztom a sütő ajtaját,hogy a felesleges gőz eltávozhasson.( Ahány tojás,kétszer annyi cukor és liszt.)
Nem kell bele sütőpor.
Alaprecept:1 tojás,2 dkg cukor,2.5dkg liszt
Sütéskor pedig tilos kitámasztani a sütőajtót,mert akkor lapos lesz a piskóta.5-10 percig tilos rányitni a sütőajtót.
maszatka
Sziasztok!
Nem igazán értem a lepontozót, mert a klasszikus piskótához nem kell sütőpor, se sz.b.bóna.
Inkább vegyen elő egy szakácskönyvet, és nézze meg, mielőtt az előttem szólókat lepontozná.
Ha már megsütött így legalább 5 piskótát, akkor esetleg érdemben hozzászólhat, amúgy inkább ne.
Üdv!
Próbáld így:EGÉSZ TOJÁS+tojásonként 2 dkg.cukor.Ezt elóbb lassú majd gyors fordulattal addig kevered amíg "vajfehér" nem lesz. Kb 12 perc.Hozzákeverd a tojásonkénti 2 dkg. lisztet+10 szálalék.180 fokos sütőben kb 20 perc.Vagy sütőpapírt használk vagy vajazd és lisztezd ki.Ne ijedj meg az egésztojástól szebb lesz mintha külön vernéd fel a habot.Több százszor csináltam már és mindíg sikerült.
Jó munkát.
Ahány tojásos a piskóta,annyi evőkanál cukor,liszt kell hozzá.Előbb a sárgáját a cukorral kell elkeverni,majd jöhet bele a liszt több részletben.Én teszek bele a végén egy fél zacskó sütőport,biztos ami biztos.Végül is ennek csak akkor van jelentősége,ha gyümölcsdarabkákat szórsz a tetejére,mivel a sütőpor még plusszban felfújja.
A fehérjét,és a sárgáját is lehet géppel felverni,kézzel nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!