Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen lesz a piskóta sütőpor...

Milyen lesz a piskóta sütőpor nélkül?

Figyelt kérdés
nincs itthon nekem viszont muszáj most csinálnom :S
2009. jún. 12. 23:38
 1/8 anonim válasza:
85%
próbáld meg szódabikarbónával
2009. jún. 12. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Az én receptembe nem is kell sütőpor, csak jól fel kell verni a tojásfehérjét.
2009. jún. 13. 03:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

Én sem teszek bele soha sütőport.Felverem jól a habot,egyenként beleteszem a tojássárgáját,( alacsony fokozaton a gép ),azután habverővel kézzel a lisztet.

Sütéskor egy picit kitámasztom a sütő ajtaját,hogy a felesleges gőz eltávozhasson.( Ahány tojás,kétszer annyi cukor és liszt.)

2009. jún. 13. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi :)
2009. jún. 13. 08:50
 5/8 anonim ***** válasza:
85%

Nem kell bele sütőpor.

Alaprecept:1 tojás,2 dkg cukor,2.5dkg liszt

Sütéskor pedig tilos kitámasztani a sütőajtót,mert akkor lapos lesz a piskóta.5-10 percig tilos rányitni a sütőajtót.


maszatka

2009. jún. 13. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!


Nem igazán értem a lepontozót, mert a klasszikus piskótához nem kell sütőpor, se sz.b.bóna.

Inkább vegyen elő egy szakácskönyvet, és nézze meg, mielőtt az előttem szólókat lepontozná.

Ha már megsütött így legalább 5 piskótát, akkor esetleg érdemben hozzászólhat, amúgy inkább ne.


Üdv!

2009. jún. 13. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 nyam-nyam ***** válasza:

Próbáld így:EGÉSZ TOJÁS+tojásonként 2 dkg.cukor.Ezt elóbb lassú majd gyors fordulattal addig kevered amíg "vajfehér" nem lesz. Kb 12 perc.Hozzákeverd a tojásonkénti 2 dkg. lisztet+10 szálalék.180 fokos sütőben kb 20 perc.Vagy sütőpapírt használk vagy vajazd és lisztezd ki.Ne ijedj meg az egésztojástól szebb lesz mintha külön vernéd fel a habot.Több százszor csináltam már és mindíg sikerült.

Jó munkát.

2009. jún. 25. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Főzős Laci ***** válasza:

Ahány tojásos a piskóta,annyi evőkanál cukor,liszt kell hozzá.Előbb a sárgáját a cukorral kell elkeverni,majd jöhet bele a liszt több részletben.Én teszek bele a végén egy fél zacskó sütőport,biztos ami biztos.Végül is ennek csak akkor van jelentősége,ha gyümölcsdarabkákat szórsz a tetejére,mivel a sütőpor még plusszban felfújja.

A fehérjét,és a sárgáját is lehet géppel felverni,kézzel nehezebb.

2013. máj. 29. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!