Szegényes, olcsó receptet ismertek?
A krumpliból készült ételek megfizethetőek, illetve a tészta ételek.
Húsból a csirkeaprólék mellett elég jó áron lehet kapni csirkemájat. Fél kiló fagyasztva most 220.- körül van a Auchanban. Ezt lehet rántani, vagy hagymáson megsütni, és elég kiadós.
Ha van fagyasztótok, akkor próbáljatok egyszerre 1-2 kiló húst megvenni, és azt adagokban elosztva fagyasztva elrakni. Ezen sokat lehet spórolni, mert ha fél kilót veszel akkor azt is megeszitek, de ha 30 dekát raktok el adagonként, akkor az is elég lesz. (Persze csak ha nem vagytok nagy evők)
Hipermarketekben mindig vannak akciós termékek, ezekből is érdemes tartalékolni.
Szia!
Én pl. szoktam készíteni még tojáspörköltet, tojásfasírtot,zöldségfasírtokat. (Ezek aránylag egész jó áron vannak).
Aztán szerintem a kelt tészták is egész jó áron készíthetőek el, ráadásul én pl, ha sütök egy kalácsot (mondjuk a gulyásleves mellé), akkor még 2-3 nap reggelire is jó a kalács tejjel. :)
Vagy pogácsát is lehet készíteni.
Aztán ott van a nokedli, az is elég egyszerű és olcsó. Üthettek rá tojást, vagy én úgy is szeretem, hogy pirítok alá hagymát (ha van otthon, akkor egy kis szalonnát) és tejföllel esszük :)
Aztán, sokszor gombát is elég olcsón lehet kapni, azt főleg mondjuk pörköltnek vagy tejfölösnek ajánlom.
Aztán szerintem a rakott dolgok is jók és finomak ( rakott karfiol, rakott zöldbab, rakott krumpli). Nekünk 2 személyre az akár 3 napi kaja és a zöldségek fele még így is a fagyóba kerül későbbre.
Szóval ennyi :)
Sok sikert!
Mi is fiatal pár vagyunk, panelban lakunk és elég kevés a pénzünk.
a fagyasztott csirkemáj is olcsó, sokféleképpen hasznosítható. sültmáj, májpörkölt, rántottmáj,májgombócleves, a hagymás sültmáj ledarálva,két-három főtt tojással, borssal, mustárral
ízesítve, egy kis tejföllel lazítva finom hidegkaja.
de a pástétomot palacsintába is lehet tölteni, panírozni, kirántani, körettel, savanyúsággal finom főétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!