Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Spenótot hogy kell elkészíteni?

Spenótot hogy kell elkészíteni?

Figyelt kérdés

Kaptam spenótlevelet, és nem tudom, hogy hogy kell megfőzni. Eddig csak fagyasztottat csináltam.


Aki tud, segítsen, mert imádom a spenótot, és nem szeretném kidobni.

Köszönöm.


2009. máj. 26. 10:01
 1/6 anonim ***** válasza:

A fagyasztott ugyanaz mint a nyers. (fagyasztottból is kapsz olyat ami fel van darabolva és olyat is amiven levelenként van)

A vastag szárat leszedve főzd meg, vagy párold meg. Pár perc alatt megvan. Aztán ugyanúgy dolgozhatsz vele tovább mint a fagyasztottal.

2009. máj. 26. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Én le szoktam darálni húsdarálón, szerintem úgy a legegyszerűbb. Miután megfőtt. Sokkal finomabb mint a mirelit, nekem darabosabb mert úgy szeretjük(rusztikusan. Még be is barna liszttel rántom)

Lényeg, hogy jól mosd meg a leveleket, merítsd vízzel telt tlba majd vedd ki, hogy a homok leülepedjen, ne maradjon rajta!Ha nagyon erős az ere, azt húzd le!

2009. máj. 26. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Inkább levélként párold meg s halra tedd, egyben a firenzei hal receptje szerint! Kár összedarabolni!
2009. máj. 26. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Én így csinálom:

Megmosom alaposan. A nagyobb leveleknek a vastag szárát leszedem, a többié maradhat (zsenge levelek). Esetleg a nagyobbakat széttépkedem kisebb darabokra, ha nagyon ráérek :-). Nem túl sok vízben felteszem főni, látni fogod, nagyon gyorsan összeesik. Turmixgépbe átszedem, a saját főzőlevéből is öntök hozzá (sok benne a vas). A kapott péphez rántást csinálok (olaj és liszt), majd tejjel vagy saját főzőlevével felöntöm a kellő hígításig.

Fokhagyma is mehet bele, de én nem szoktam...

2009. máj. 26. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek
2009. máj. 26. 15:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha ennyire szereted, készíts spenótos lasagne-t. Kevés olajon megpárolod a spenótot, tetszés szerint megfűszerezed, és rétegezve tűzálló tálra rakod a főtt (vagy majdnem teljesen főtt) lasagne tésztát, spenótot, és besamelt. A tetejére besamel kerüljön, forró sütőben 20-25 perc alatt megsül. Ha teljesen megfőtt tésztával dolgozol, lehet sűrűbb a mártás, és kevesebb idő kell míg megsül, és nem is szív fel olyan sok mártást.
2009. máj. 27. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!