Spenótot hogy kell elkészíteni?
Kaptam spenótlevelet, és nem tudom, hogy hogy kell megfőzni. Eddig csak fagyasztottat csináltam.
Aki tud, segítsen, mert imádom a spenótot, és nem szeretném kidobni.
Köszönöm.
A fagyasztott ugyanaz mint a nyers. (fagyasztottból is kapsz olyat ami fel van darabolva és olyat is amiven levelenként van)
A vastag szárat leszedve főzd meg, vagy párold meg. Pár perc alatt megvan. Aztán ugyanúgy dolgozhatsz vele tovább mint a fagyasztottal.
Én le szoktam darálni húsdarálón, szerintem úgy a legegyszerűbb. Miután megfőtt. Sokkal finomabb mint a mirelit, nekem darabosabb mert úgy szeretjük(rusztikusan. Még be is barna liszttel rántom)
Lényeg, hogy jól mosd meg a leveleket, merítsd vízzel telt tlba majd vedd ki, hogy a homok leülepedjen, ne maradjon rajta!Ha nagyon erős az ere, azt húzd le!
Én így csinálom:
Megmosom alaposan. A nagyobb leveleknek a vastag szárát leszedem, a többié maradhat (zsenge levelek). Esetleg a nagyobbakat széttépkedem kisebb darabokra, ha nagyon ráérek :-). Nem túl sok vízben felteszem főni, látni fogod, nagyon gyorsan összeesik. Turmixgépbe átszedem, a saját főzőlevéből is öntök hozzá (sok benne a vas). A kapott péphez rántást csinálok (olaj és liszt), majd tejjel vagy saját főzőlevével felöntöm a kellő hígításig.
Fokhagyma is mehet bele, de én nem szoktam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!