Linkelnétek vagy írnátok nekem tojás nélküli sütireceptet?
hát ezt sütni nem kell de nagyon finom.
Mogyorós-túrós kifli
Hozzávalók:20 dkg vaj, 20 dkg krémtúró vagy zsíros tehéntúró, 30 dkg liszt, 8 dkg cukor, 4 dkg darált mogyoró
A vajat a túróval, liszttel simára összedolgozzuk. Folpackba csomagolva a tésztát két órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Két óra elteltével a tésztát négy részre osztjuk. A cukrot a darált mogyoróval összekeverjük, egynegyed részét egy deszkára szórjuk. A kis cipót a mogyoróval leszórt deszkán kerek lappá nyújtjuk úgy, hogy beleragadjanak a mogyoródarabok. Azután 16 cikkre vágjuk, a szélesebbik résznél kezdve, majd kiflikre csavarjuk. Így készítünk a még 3 cipóból is kifliket. A sütőben sütőpapíron aranybarnára sütjük.
Köszönöm:) A kókusztekercs és a kiflikék isteniek, szoktam is csinálni, de mindig nem lehet.. Bátyám barátnője tojásérzékeny, úgyhogy újítani szeretnék. Bár, a kiflireceptek közt van olyan, amit még nem próbáltam. Viszont az a krémes süti nagyon jól néz ki.. Holnap megnézem, hogy a krémporban van-e tojásszármazék. Ha nincs, akkor örök hála a tippért:)
Mindenkinek zöld mancs:)
Mindenes tészta
Itt csak sóval írják, de, ha teszel bele kiskanál porcukrot, vagy édesítőt, akkor kitünő rácsos sütit, vagy egyéb, édes sütit süthetsz.
Ha csak sót teszel bele, akkor ki lehet próbálni kis sütőporral együtt remek sajtosrudak lesznek belőle, vagy egyéb sós sütik. Én még sajtos pogácsát is sütöttem belőle, variálok a sütőporral, vagy anélkül, vagy a cukorral, vagy teszek bele szezámmagot és pogácsa lesz belőle :)
A tészta az alap, a liszt, a tejföl és a margarin vagy vaj. Ami változik, az a só, a cukor, a sütőpor, az esetleges magok.
A recept ugyan azt mondja, hogy csináld meg este és másnap süsd, de, mint tudjuk, néha csak egy órával előbb derül ki, hogy beesik valaki - ez a süti akkor is müxik :) Ha sütőport is teszel bele, akkor pláne ne tedd el másnapra, akkor olyan rágógumis lesz :)
Azt is mondja a recept, hogy ha egyszer kinyújtottad, akkor többet ne gyúrd össze, de ez nálam csak akkor igaz, ha másnap sütöm. Ha aznapi gyorstészta, akkor annyiszor gyúrom, ahányszor kell (pl. vaniliás kifli, vagy "kiszúrós" süti készítésekor)
Én nagyon szeretem használni ezt a tésztát, mert nincs vele sok baj, gyors, olcsó, egyszerű, és finom.
Még a nagyon sznob egyik rokonom is hanyattesett tőle, amikor ebből az egyféle tésztából 4 különböző sütit csináltam, egy napon :)
Próbáld ki, érdemes :)
Még egy:
Egy szintén tojásérzékeny gyerek anyukája azt mondta, hogy ő mindent csinál és mindent süt a fiának (mert a legtöbb bolti cucc esetleg tojásport tartalmaz, és az nekik veszélyes), de az a tészta-recept, ami tojást tartalmaz, azt ő simán kicseréli tejfölre. Egy tojás helyett egy nagy evőkanál tejfölt tesz bele, egyedül az 5 centi magas piskóta nem sikerül tejföllel - minden más igen :)
De jó tipp, köszönöm:) Ez lett volna a válaszadóktól a következő kérdésem, hogy, ha valaki már tapasztalt ebben, hogy lehet helyettesíteni a tojást:) Gondolatolvasó.
A mindenes tésztát meg valószínű karácsonyra rágcsának meg is fogom csinálni. Köszönöm:)))
Tojásérzékeny-fiú anykája azt üzeni, még palacsintát is lehet sütni tojás nélkül :) Kicsit más, mint a hagyományos (de muszáj ugyebár), mert ő reszel bele almát és alaposan megfahéjazza, hogy indok legyen arra, hogy kicsit vastagabb a tészta :) Amúgy meg akár kelt tészta is süthető.
Azt is mondta, hogy van valami szakácskönyve, amit valami kollégája nyomtatott ki neki a netről - én csak ezt az oldalt találtam:
Nem csak sütik, hanem ezer más ételrecept is van itt. Sok sikert :)
Bocsánat, ez a link a jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!