Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a vizes és a...

Mi a különbség a vizes és a száraz piskóta készítése között?

Figyelt kérdés
2011. nov. 2. 14:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Száraz piskótába. nem teszünk a tojás mellé vízet. A vízes piskóta a tojás mellé teszünk vízet.

Ha mondjuk neked 8 tojásos piskótát kellene sütnöd és csak 6 tojásod van akkor a két tojást 2 evő kanál vizzel potolhatod. Ízben nincs különbség.

2011. nov. 2. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Vizesbe kell víz, a szárazba csak liszt, tojás, cukor, ált ugyanannyi mennyiség (6 ek liszt, 6 ek cukor, 6 tojás).

A vizesben mások az arányok.

Rengeteg recept van a neten:

vizes:

[link]

sima:

[link]

2011. nov. 2. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

amikor vizespiskótát csinálsz,akkor a sárgáját annyi kanál vízzel kevered ki ahány tojást használsz,és dupla annyi kanál cukor,meg liszt ahány tojás.

pl: ha a 6tojásból csinálod,akkor: 6kanál víz ,12 kanál cukor,12 kanál liszt.

2011. nov. 2. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Tojás takarékos. Egyéb különbséget én nem érzek a kettő között. Ha ezt készíted, figyelj arra, hogy a vizet lassan, evőkanalanként add a cukros tojássárgához és az első evőkanálnyit nem azonnal adod hozzá, hanem egy kevés keverés után. Sokkal szebbre ki lehet így keverni a sárgáját, nagyobb, habosabb lesz.
2011. nov. 2. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!