Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a borsó fozelék recepje?

Mi a borsó fozelék recepje?

Figyelt kérdés
2009. máj. 2. 10:58
 1/8 anonim ***** válasza:
mindmegette.hu-n nézz körül pl. egyébként én vajon megpárolom a borsót, kicsit megsózom. megszórom liszttel, majd felöntöm először kevés tejjel. majd fokozatosan hozzáöntöm. végül teszek bele jó sok petrezselmyet. ha sótlan, utánasózom. egyet rottyan, és kész is. sült virslivel szeretem nagyon:
2009. máj. 2. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
9%

» Hozzávalók: 1 kg zsenge borsó, 3 nagy fej hagyma, 1/2 kg répa felkarikázva, 2 evőkanál vegamix ,2 teáskanál majoránna vagy lestyán

» habarás: 1 csésze kesudió, 2 csésze víz, 1 evőkanál rizsliszt

Elkészítés ideje:


30 perc

Elkészítés módja:


Pároljuk meg a hagymát kb. 1/2 liter vizen a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a borsót, és a sárgarépát, és az egészet pároljuk puhára, szükség szerint felöntve még vízzel. Ha megpuhult akkor adjuk hozzá a habarást, és forraljuk fel, rottyanásig.

2009. máj. 2. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!


Én így csinálom:

vajon lisztet pirítok (rántás), beleteszem a zöldborsót, pirítom egy kicsit, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, teszek bele delikátot, petrezselyemzöldet(jó a szárított is), amikor a borsó megpuhult, tejjel behabarom (lisztet annyit, amennyi szükséges, ha nem kell, csak felöntöm a tejjel.

Ízlés szerint cukrot is teszek bele a végén.

2009. máj. 2. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a rrecepteket,kiprobalom mindenkepp. ;)
2009. máj. 2. 11:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, víz forral, borsó megfőz (ez egy rottyanást jelent ha mirelit), tej, tejfel, liszt, só, cukor eleggyel behabar. És kész. Ez a mi 10 perces ebédünk időnként.:)

Egy-két marék morzsolt kukoricával még finomabb!

2009. máj. 2. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha színt szeretnél neki adni, tehetsz a rántásba/habarásba pirospaprikát is. anyukám mindig így csinálja.
2009. máj. 2. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
A borsófőzelék nagyon egyszerű, nem kell bele hagyma, meg ilyesmi: beleöntöd a borsót egy fazékba, raksz rá sót, és cukrot, egy kicsi olajat, és egy kevés vizet. Amikor a víz elpárolódott róla, félrehúzod a tűzről, meghinted egy kis liszttel, majd lassan öntesz hozzá tejet és vizet, és újra felforralod, cukrozod, sózod. Ennyi.
2009. máj. 2. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Amit a 2. ír, az a sok bele nem való dolog nélkül a finomfőzelék lenne.
2009. máj. 2. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!