Mi a borsó fozelék recepje?
» Hozzávalók: 1 kg zsenge borsó, 3 nagy fej hagyma, 1/2 kg répa felkarikázva, 2 evőkanál vegamix ,2 teáskanál majoránna vagy lestyán
» habarás: 1 csésze kesudió, 2 csésze víz, 1 evőkanál rizsliszt
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés módja:
Pároljuk meg a hagymát kb. 1/2 liter vizen a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a borsót, és a sárgarépát, és az egészet pároljuk puhára, szükség szerint felöntve még vízzel. Ha megpuhult akkor adjuk hozzá a habarást, és forraljuk fel, rottyanásig.
Szia!
Én így csinálom:
vajon lisztet pirítok (rántás), beleteszem a zöldborsót, pirítom egy kicsit, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, teszek bele delikátot, petrezselyemzöldet(jó a szárított is), amikor a borsó megpuhult, tejjel behabarom (lisztet annyit, amennyi szükséges, ha nem kell, csak felöntöm a tejjel.
Ízlés szerint cukrot is teszek bele a végén.
Szia, víz forral, borsó megfőz (ez egy rottyanást jelent ha mirelit), tej, tejfel, liszt, só, cukor eleggyel behabar. És kész. Ez a mi 10 perces ebédünk időnként.:)
Egy-két marék morzsolt kukoricával még finomabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!