Fincsi krumpli pogácsa receptet írnátok?
Remélem nem az vagy akinek múltkor elküldtem!:D
Burgonyás Pogi:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg főtt, áttört burgonya
- 2 dkg élesztő
- 3-4 e.k. langyos tej
- 5 dkg vaj
- 1-2 e.k. 20%-os tejföl
- 1 tojás (+ 1 sárgája)
- 1 tk.só és cukor
+1 tojás és sajt/kömény/szezámmag... a tetejére
A langyos tejben elkevered a cukrot, 1 e.k. lisztet,és felmorzsolod benne az élesztőt, letakarod 10 percre.
A lisztet elmorzsolod a vajjal, áttört burgonyával, sóval, a közepébe dobod a tojást, tejfölt, majd a megkelt élesztőt(kovászt) és dagasztóspirállal dagasztani kezded először alacsony fokozaton, majd magasabb sebességgel. Akkor jó a tészta, ha szuszogós, és ahogy dagasztod elválik az edény oldalától.
(Ha túl lágy lenne, kevéske lisztet adhatsz hozzá)
Keresztbe bevágod késsel a tetejét, meghinted kis liszttel és letakarva duplájára keleszted.
(Ha megkelt, csak szobahőmérsékletű tésztával dolgozz tovább! Vagyis ha még meleg a tészta, borítsd ki egy lisztezett deszkára és várd meg míg kihűl!)
Ha kihűlt, átgyúrod kézzel, majd ujjnyi vastagra nyújtod, kicsit késsel rajzszerűen felkockázhatod a tetejüket, és pogácsaszaggatóval kiszaggatod(még 10 percet kelesztheted de nem muszáj),
mielőtt sütőbe tennéd a tetejüket megkened tojássárgával, megszórhatod sajttal...stb, és
175-180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütöd.
..és megint ugyanott:
szóval 1 tojás a tésztába, és egy sárga a kenéshez!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!