Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy állítsam össze a dobostor...

Hogy állítsam össze a dobostorta krémjét, és készíthető margarinnal?

Figyelt kérdés
Nem szeretném elrontani a krémet ezért készítettem egy kis adagot. A recept szerint leforráztam a tejjel a kakaóport majd összeöntöttem a kikevert cukros vajjal. Nem állt össze, kipattogzott benne a vaj. Mit csináltam rosszul? Arra gondoltam hogy robotgéppel kellett volna összedolgozni a krémet?
2011. okt. 10. 12:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

én még ilyet nem hallottam!!

most csináltál meleg kakaót cukros vajjal.vagyis felolvadt a vajad a meleg tejben.

biztos jó a recepted??

2011. okt. 10. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
ilyen receptet még én sem hallottam,de akkor szokott kicsapódni a vaj/margarin ha nem voltak a hozzávalók egyforma hőmérsékletűek azaz:gondolom a vaj hideg volt.máskor egy kicsit melegitsd fel a vajat mikróba/tűthelyen-de ne olvadásig és úgy keverd ki a többi hozzávalókkal
2011. okt. 10. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
ja,és igen minig robotgéppel keverd ki!
2011. okt. 10. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

A tej mit keres benne? Minek? Veszel light margarint és összedolgozod a porcukorral kevert kakaóporral. A dobostortának zsíros jellegű a krémje

Tejet a főzött keményítős pudingos krémbe kell tenni és azt is hidegen kell keverni és utána főzni.

Élelmiszervegyész

2011. okt. 10. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Érdekes recept. Leírom, hogy én hogyan csinálom a dobostorta krémjét, ha gondolod, próbáld ki, nagyon finom.

4 egész tojás

20 dkg kristálycukor

2 tasak vaníliás cukor

1 tábla étcsoki (10 dkg)

2 ek. cukrozatlan kakaópor

20 dkg margarin

kevés rum vagy rumaroma


Egy lábasba felütöm a tojásokat, hozzáadom a cukrot, a vaníliáscukrot és elkeverem. A csokit megolvasztom. Egy másik edényben 2 ujjnyi vizet forralok, majd ráteszem a lábast, és gőz fölött besűrítem a tojáskrémet. A gőzről levéve beledolgozom az olvasztott csokit, a kakaóport és a rumot, majd teljesen lehűtöm a krémet. A margarint habosra keverem, és mehet hozzá a kihűlt krémhez. A betöltésig hidegre teszem.

2011. okt. 10. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

A dobostorta habár sok cukrászdában úgy készítik, akkor sem csoki torta. Bár szerintem amit te csináltál az sem a dobos krém, mert abban nincsen tej. Talán párizsi krém. Ehez a kakaós masszát elobb jól ki kell huteni, mert kulonben megolvasztja a vajat.

Az eredeti doboskrém:

6 tojás, 250g cukor, 200g csoki, 500g vaj, van. rúd

A tojásokat a cukorral es a vaniliával felmelegitjuk, majd tuzrol levéve kihulésig habbá verjuk. Hozzákeverjuk az olvasztott csokoládét, majd az egészet hozzáadjuk a kihabosított vajhoz

2011. okt. 10. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Tojáskrém helyett a következő krémmel is finom:

4 dl tejet és 4 púpos evőkanál lisztet csomómentesre keversz, majd sűrűre főzöd, belekeversz 1 tábla olvasztott étcsokit, kihűtöd. 20 dkg margarint, 20 dkg porcukrot és 2 evőkanál kakaóport habosra keversz, a kihűlt krémhez adod, robotgéppel felhabosítod, rummal vagy rumaromával ízesíted.

2011. okt. 10. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Bocs, a 13:15-ös voltam.
2011. okt. 10. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Elnézést, lemaradt a recept.


[link]

2011. okt. 10. 13:42
 10/11 A kérdező kommentje:
bella83: Beraktam a recept linkét.
2011. okt. 10. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!