Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dinsztelt vagy párolt káposzta...

Dinsztelt vagy párolt káposzta receptet kérnék? Hurkához, de csak savanyúkáposztám van.

Figyelt kérdés
2011. aug. 21. 12:01
 1/7 A kérdező kommentje:

Sjan amivel sos-be kell igy ezt csinálom meg

[link]


de későbbi kipróbáláshoz attól szívesen várok jó ötleteket,receptet, mert ennél se arány se semmi nincs írva ízlés szerint tettem bele.Azért köszi ha valaki ír. 26/L

2011. aug. 21. 12:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Lila káposzta:Le kell szelni,mosni,csöpögtetni a víztől és kevés cukrot karamellizálni,rá teszed a káposztát és addig kevered míg nem enged levet.Ezután párszem köménymag,csipet só és lefeded addig míg meg nem puhul.Ha kész,ízlés szerint kevés ecet.Minden húshoz nagyon finom.
2011. aug. 21. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

egy kiló káposztához, vágj apróra egy nagyobb, vagy két kisebb hagymát. zsíron /olajon dinszteld meg, majd szórd meg egy ek. cukorral. ha a kezd egy kicsit karamellizálódni, akkor tedd rá a kicsavart savanyú káposztát és alaposan forgasd át. vigyázz ne égjen meg a cukortól. rögtön egy pici vizet is önts alá.

egy kis köménnyel is ízesítheted, ha szeretitek.

fedő alatt puhára párolod, mindig figyelve, oda ne kapjon.

a végén kóstolás, elég pikáns-e. cukorral, egy két csepp ecettel lehet korrigálni.

2011. aug. 21. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
a lila káposztástól kérdezem, miért kell a leszelt káposztát megmosni??
2011. aug. 21. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
40%
A káposztát általában nem mossuk, addig szedjük le a leveleit, mig nem tiszta. Ha kell, egészben mossuk, de felszelve még nem hallottam.
2011. aug. 21. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A savanyú káposztából is nagyon finom a párolt káposzta. Zsiradékon hagymát dinsztelsz, és ráteszed a kiöblitett káposztát. egy jó kanál cukrot teszel rá, és puhára párolod.
2011. aug. 21. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Lila káposztás vagyok?

Azért mosom meg mert akkor enged annyi vizet a cukorhoz, hogy meg párolódjon.

2011. aug. 29. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!