Pogácsa recept, ami a hagyományos gázsütőben is jól megsül?
Még sosem csináltam, leírnátok részletesen?Csak eddig olvasgattam h sok mkinek a sütő miatt nem sikerült:/
És odaírnátok még h hanyas fokon?:)
Szia! Nekem a következő recept vált be (gázsütőm van, de a fokozatot megmondom őszintén nem tudom, mert nincsenek rajta számok, a közepes lángnál kicsit erősebbre szoktam venni).
1 dl langyos tejben 2-2,5 dkg friss élesztőt 1 kávéskanál cukorral felfuttatunk. 50 dkg lisztet 25 dkg margarinnal jól elmorzsolunk. Hozzáadunk 1 csapott evőkanál sót, az élesztős tejet, 1 kis doboz tejfölt. (Tojás nem kell bele!) Jól kidolgozzuk. 1 órát letakarva kelesztjük, ezután lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal / köménymaggal / szezámmaggal, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Az a lényege a pogácsáknak, hogy nem szabad túlsütni, mert kiszárad. Akkor jó, ha kettétörve még picit nyersnek tűnik a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!