Mit süttök-főztök húsvétra?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
en pulyka tekercset szoktam.ki klopfolom a puyka mellet.so bors ra. daralt husiba aztatot zsömle,so bors,pirospaprika,szerecsen dio,tojas,
ezt ra teszem a pulyka mellre,.rä gesztenye püre.feltekerem,bacon szalonnaval be csomagolom.
be egy läbasba.2 dl viz .fözöm mig felforr.utana feher bort teszek bele.es fözöm tovabb.ha megfött tepsibe teszem a göngyölt husokat.es ropogosra sütöm.
a boros levet meg behabarom,nagyon finom es izletes.rizzsel szoktam talalni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
cipóban sült csülök, kocsonya, sonkatekercs, aszaltszilvávalbaconnal töltött p.mell. Meg csinálok olyat ami ilyen aszpikos akármi. Őzgerincbe darabolok sonkát főtt tojást, főtt zöldségeket, és a levet amiben a zöldségek főttek zselatinnal ráöntöm. Szépen lehet szeletelni és nagyon nagyon guszta.
A én cipóscsülök receptem.
75 dkg liszt, egy ek. cukor, 1 tk só, 2 tojás, 2,5 dl tej,10 deka vaj,4 dkg élesztő, ezt összedagasztjuk, előtte az élesztőt persze felfuttatjuk. A csülköt megfőzzük lefejtjük a húsról. Ha a tészta megkelt, kinyújtom rárakom a csülköt, és becsomaglom a tésztába. Én úgy ügyeskedem, hogy a tésztát össze tudjam fonni, de ha nem megy, kenyér alakúra is igazíthatod. Megkened a tetejét tojással, és be a sütőbe. 40 perc biztos kell neki. Nagyon finom és irtó guszta is. Én próbáltam másfajta tésztával is, de egyik sem volt ilyen finom mint kelt kaláccsal.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Nekem egyszerűbb a tésztám és annyit szoktam variálni rajta, hogy kis adagokra szedem a csülköt és mindenki kap egy cipót.
Cipóban sült csülök
60 dkg liszt
4 dl tej
2 kiskanál cukor
4 evőkanál olaj
1 élesztő
A csülköt egészben főzd meg, ha készen van csontozd ki és tedd félre.
A cukros tejben felfuttatod az élesztőt, majd összegyúrod a többi hozzávalóval. Váljon el az edény falától, tedd félre pihenni.
Ha duplájára dagadt, akkor nyújtsad ki és csomagold bele a csülköt a tésztába. Tepsire teszed és addig sütöd ameddig szép piros nem lesz a teteje. Nagyon finom, köret nem is kell hozzá, esetleg torma és tojás, főleg ha húsvétra is ezt csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!