Könnyen, gyorsan elkészíthető ételek? (Anyukámat szeretném meglepni)
12 éves lány vagyok.Szeretném Anyukámat meglepni valamivel.Nem vagyok valami jártas a konyhában.Virslit,rántottát tudok csinálni,de mást nem igazán.Szoktam neki besegíteni muffin sütésnél,leves készítésnél,szoktam húst panírozni,ezt-azt összekeverni.Leginkább saját tapasztalatokat várok,nem linkeket.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Szerintem süssél neki egy egyszerű kakaós lepényt:
Tudom,hogy link,de nincs kedvem begépelni.
Hajrá nagyon kedves tőled,hogy meg akarod lepni anyud
Na akkor most figyelj:
Veszélyes süti recept! 5 perc alatt kész, nagyon finom - könnyen elhízhatsz. :D
Az öterces sütemény:
Hozzávalók:
* 4 evőkanál liszt
* 4 evőkanál cukor
* 2 evőkanál kakaó
* 1 tojás
* 3 evőkanál tej
* 3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
* 3 evőkanálnyi csokidarab
* egy csepp vanília aroma (vaniscukor)
* 1 nagy bögre
Ez az eredeti recept, én ezekkel egészítem ki: rumaroma, kétféli csoki; ét és tejcsoki, néha egy kicsi mézeskalácsfűszer, ami a hűtőben van. A nagy bögrében megolvasztod a vajat, addig kikevered a többi hozzávalót egy nagy edénybe. Bele a vaj, a fűszerek (ha raksz bele) és a kész masszát vissza a bögrébe. 3 percre 1000 watton beteszed ezt a mikróba, fel fog jönni, ne ijedj meg; majd ha kész, kiveszed, rá egy tányérra, és voálá. Amilyen egyszerű, olyan finom! :) Én szoktam rá szitálni porcukrot is, és tejet iszok mellé. :D Ez garantáltan jó, hajrá! És tényleg csak öt perc...
Nekem ez az egyik kedvenc receptem, ráadásul nagyon egyszerű.
Nomád gomba
Tegyük serpenyőbe a gombát, a durvára vágott vöröshagymát és a zsiradékot. Sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítsük, és saját levében pároljuk puhára. Mikor megpuhult, akkor 4 evőkanál joghurttal forraljuk át és főtt tészta körettel tálaljuk.
Amint látod, a recept nem ír mennyiségeket. Én ált. olajon, egy gombakonzervből és egy közepes fej vöröshagymából készítem, de az arányokat nyugodtan megváltoztathatod attól függően, hogy ti mennyire szeretitek a hagymás ételeket, stb.
Madártej?Ez könnyű, és finom, nem kell hozzá semmi hű de nagy dolog, liszt,tojás,cukor,vaníliacukor stb.
Itt a receptje:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!