Van valami klassz meggyes pite recepted?
Én egyet tudok, ez a favorit itthon:
stahl judit: vasárnapi meggyeslepény
Amit én tudok:
A tepsi aljára egy sor linzer-tésztát gyúrsz. Megkened baracklekvárral, megszórod dióval és ráteszed a kimagozott, alaposan lecsorgatott meggyet. Bedugod a sütőbe és félig megsütöd.
Közben 6 tojásból kavarsz piskótát, ezt a félis sütött tészta tetejére öntöd, és készre sütöd.
Ha felszelted, mint a zserbót, porcukorral meghintve. Imádom!
Én imádom ezt a receptet, amióta felfedeztem azóta mindenhová ezt sütöm, bármivel lehet mással is kombinálni, és nagyon finom.
Stahl Judit meggyes pite receptjét leírná valaki? Nagyon megköszönném.
Vagy egy linket adni, ahol le van írva.
30 dkg list
20 dkg cukor
1 cs sütőpor
ezeket összekeverni
nedves hozzávalók:
2 e tojás
0,5 l tej
szintén kikeverni
Tepsi aljába 5 dkg margarint elkenni, majd ráönteni a tejes tojásból egy keveset, és beleszórni a lisztes cucc felét.
Erre jöhet bármilyen gyümölcs (reszelt alma, cseresznye, meggy, barack, szilva stb) túró, vagy tökös-mák. Aztán fűszer, ahogy passzol: fahéj, citromhéj, gyömbér, van.cukor.
Rá a maradék liszt, a maradék tejes tojás, és még 5 dkg margarin rászórva.
Aztán lehet sütni.
Üdv!
ui: csak dobálós rétesnek hívjuk :) Összesül tésztává, nyugi. Ja, és a hozzávalók összekeverése előtt gyújtsd be a sütőt, hogy előmelegítettben süljön. Kb 180 fokra elég lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!